Dolar

32,5554

Euro

34,9734

Altın

2.427,43

Bist

9.722,09

Trudeau'dan 'peçe yasağı'na açıklama

Kanada'nın Quebec eyaleti Parlamentosunun, Müslüman kadınların otobüsler dahil kamu alanlarında peçe takmalarını yasaklayan tasarıyı kabul etmesinin ardından ülkenin başbakanı konuya ilişkin Justin Trudeau'dan ilk açıklama geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-21 10:22:29

Trudeau'dan 'peçe yasağı'na açıklama

TIMETURK | ÇEVİRİ HABER

Kanada Başbakanı Justin Tradeu, iki gün önce Kanada'nın Quebec Eyalet Parlamentosunda yapılan oylamada Müslüman kadınların kamu hizmetlerini kullanmak için yüzlerini ortaya çıkarmaları hükmünü getiren yasa tasarısının onanması hakkında konuştu. 

Tradeu yaptığı açıklamada "Kadınlara ne giyip ne giymemeleri gerektiğini söylemenin hükümetin işi olduğunu düşünmüyorum. Bir federal hükümet olarak, sorumluluğumuzu ciddiye alacağız ve sonuçların ne olduğuna dikkatlice bakacağız." diyerek söz konusu yasanın parlamentodan geçmesini eleştirdi. 

 

,detay

 

"SÖZLEŞMEYE AYKIRI OLMAMASI ÖNEMLİ"

Tradeu, hükümetin mahkemede yasaya itiraz edip etmeyeceğinin sorulması üzerine ise Ottawa'nın yasanın sonuçlarını dikkatle incelediğini, yasal gözlemcilerin, bir kaç savunma grubundan "peçe yasağı" yla mahkemede mücadele edeceğini beklediğini ve yeni yasanın Kanada Haklar ve Özgürlükler Sözleşmesine aykırı bir sonuç doğurmamasını önemsediklerini ifade etti. 

Bazı otoriteler tarafından da doğrudan Müslüman kadını hedef aldığı gerekçesiyle kınanan yeni "peçe yasağı" 51'e karşı, 66 oyla kabul edilmiş, Quebec Eyaleti Adalet Bakanı Stephanie Vallee, yaptığı açıklamada, yasanın iletişim, kimlik ve güvenlik gerekçesiyle çıkartıldığını savunmuştu.  

Haber Ara