Dolar

32,5045

Euro

34,6509

Altın

2.479,32

Bist

9.599,50

TRT spikerinin 'Ankara' yorumu tepki çekti

TRT spikeri, Ankara katliamında hayatını kaybeden insanlar için yaptığı yorum tepkilere neden oldu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-15 00:04:41

TRT spikerinin 'Ankara' yorumu tepki çekti

TRT'de sabah haberlerini sunan Selver Gözüaçık, Ankara'daki Barış Mitingi'nden önce meydana gelen ve en az 106 kişinin hayatını kaybettiği patlamalarla ilgili olarak canlı yayında tepki toplayan bir yorumda bulundu. Spiker patlama yerinden tesadüfen geçen insanların "masum" olduğunu vurgularken, mitinge katılmak için olay yerinde bulunanları "masum" bulmadığını imasında bulunduğu iddia edildi.

TRT spikeri bir seyirciden gelen “Ölenleri aynı kefeye koyamazsınız. Oradan geçen masum insanlar da vardı belki. Kurunun yanında yaş da yanmasın” mesajına, “Kurunun yanında yaş da yanmasın diyor aynen katılıyorum” yorumunu yaptı. 

Selver Gözüaçık'ın okuduğu mesaj ve mesaja yaptığı yorum şöyle:

"Cemile hanım demiş ki ölenlerin hepsini aynı kefeye - çok tartışıldı çünkü Twitter'da, Facebook'ta- onun için o da benimle aynı şeyi söylüyor sonuçta. Ölenleri aynı kefeye koyamazsınız demiş orada polis memuru da vardı, belediye temizlik işçisi de vardı. Oradan geçen masum insanlar da vardı… Belki işine geçmek için ordan geçen de vardı. Merak etmeyin aynen. Devlet hepsinin araştırmasını yapar. Yani kurunun yanında yaş da yanmasın diyor aynen katılıyorum."

TEPKİLERE TWITTER'DAN CEVAP VERDİ

TRT spikerinin yorumu, başkentin göbeğinde bir barış mitingine katılan ve terör eylemine hedef olan vatandaşları zan altında bıraktığı gerekçesiyle eleştirildi. TRT Spikeri Selver Gözüaçık ise sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada 'Bir yorumum yanlış anlaşılmış daha önce attığım mesajda bu konudaki fikrim net olarak ortada başka türlüsünü insan olan düşünmez zaten.' Cemile hanımın mesajında aynen katıldığım bölüm devletin gereğini yapacağı ile ilgili bölümdür ki bunu vurguluyorum aynen katılıyorum diye' dedi.

Haber Ara