Dolar

32,3291

Euro

35,0400

Altın

2.279,62

Bist

9.001,13

TRT'de virüs önlemi artırıldı

TRT’de ilk koronavirüs vakasının çıkmasının ardından tedbirler daha da sıklaştırıldı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-26 09:31:11

TRT'de virüs önlemi artırıldı

10 bine yakın çalışanı bulunan TRT'den ilk koronavirüs haberi önceki gün gelmişti.

Alınan tüm tedbirlere rağmen bir yayın şefinin test sonuçlarının pozitif çıktığı öğrenilmişti.

Medyaradar'ın haberine göre kurumdaki ilk vakanın ardından tedbirler daha da sıklaştırıldı.

Yönetim çalışanlarla 12 maddelik bir dizi yeni tedbir listesi paylaşarak, bundan sonra kanala alımların ateş ölçümü ile yapılacağını açıkladı.

Ateşi 38 derecenin üzerinde olanların derhal kurum hekimine yönlendirileceği belirtilirken, özellikle reji, ana kumanda ve stüdyolar için de özel önlemlerin alınması dikkat çekti.

TRT'de geçen haftalarda birçok çalışan evlerine yollanmıştı. İşlerini evden yapamayan çalışanlar için ise dönüşümlü çalışma periyotları ayarlanmıştı.

İşte TRT'nin 12 maddelik yeni koruma önlemleri:

Çalışma Arkadaşlarımızın Bilgisine:

Kurumumuz personelinin Yeni Koronavirüs (COVİD-19) salgını önlemleri kapsamında Komisyon tarafından alınan ve Genel Müdürümüz tarafından onaylanan kararları aşağıda dikkatlerinize sunmak isteriz:

1- Tabldot yemek hizmetlerinde kumanyaya geçilmesine. Lokal ve Berber/Ku-aför hizmetinin geçici olarak durdurulmasına. Kafeteryada ise uygun mesafe-den "gel al" sisteminin uygulanmasına.

2- Personele dağıtılan kumanyalarda düzenli olarak her gün meyve ve yoğurt/ayran verilmesine.

3- Toplu kullanım alanları ile stüdyolar, ana kumanda, rejiler, devamlılık stüdyoları ve açık ofislerin düzenli olarak dezenfekte edilmesi işlemlerinin devamına.

4- Kurum hizmet binalarına giren çalışanların dijital ateş ölçerle vücut ısıları ölçülerek Kuruma alınmasına, vücut ısısı 38 derecenin üzerinde olan personelin ise Kuruma alınmayarak Kurum Tabipliğine/işyeri hekimine bildirilerek gerekli önlemlerin alınmasının sağlanmasına.

5- Kuruma zaruri olarak giriş yapmak zorunda olan ziyaretçilerin/tedariklerini dijital ateş ölçerle vücut ısıları ölçülerek Kuruma alınmasına. vücut ısısı 38 derecenin üzerinde olan kişilerin Kuruma alınmamasına ve ilgili kişinin sağlık kuruluşuna müracaatı konusunda bilgilendirilmesine.

6- Kurum hizmet alanlarında su sebilleri yerine bir sonraki komisyon kararına kadar bardak pet su temin edilerek verilmesine.

7- Genel Müdürlük l Blokta bulunan ana kumanda ve devamlılık rejilerinin yer aldığı -2'nci kata kart okumalı kayar kapı yapılmasına.

8- Genel Müdürlük D. E. F ve G Blok bağlantı kapılarının geçici olarak kapatılmasına. ilgili birim personelinin giriş ve çıkışlarını ana giriş kaplarından yapmalarının sağlanmasına.

9- Personele dezenfektasyonu sağlamak amacıyla dağıtılan kolonya, kolonyalı mendil el dezenfektanı ve bunun gibi malzemelerin devamlılığının sağlanmasına.

10-Ana kumanda, devamlılık reji, stüdyo reji ve bunun gibi alanlardaki merkezi klimaların haftalık kontrollerinin ve filtre temizliklerinin yapılmasına.

11- Ana kumanda, devamlılık reji, stüdyo reji ve bunun gibi alanlardaki lavabolardan başlayarak Kurum hizmet binalarına süreç içerisinde fotoselli batarya ve fotoselli sabunluk takılmasına.

12- Özel kargoların Kurum hizmet binasına alınmamasına. personelin özel kargolar, için ikametgah adreslerini bildirmesine. Karar verilmiştir.

 

 

Haber Ara