Dolar

32,5750

Euro

34,8856

Altın

2.439,08

Bist

9.645,02

TRT 2 geri dönüyor

Kültür ve haber kanalı TRT 2, ekranlara geri dönüyor...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-14 23:56:10

TRT 2 geri dönüyor

Bir dönemin televizyonculuk adına önemli değerlerinden biri olan TRT 2 kanalı yeniden izleyiciyle buluşuyor.

Yeni Şafak Yazarı İsmail Kılıçarslan, bugünkü köşe yazısında, TRT 2'nin kültür ve bilim kanalı olarak yeniden yayın hayatındaki yerini alacağını yazdı.

Kılıçarslan, TRT 2'nin Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna ise televizyon dünyasının tecrübeli isimlerinden Samed Karagöz'ün oturacağını belirtti.

Kılıçarslan'ın yazısının ilgili bölümü:

Haftada dört gün dört farklı kuşakta iyi filmler izleyeceğiz anlaşılan. Klasik filmler, edebiyat uyarlamaları, festival filmleri ve Orta Asya filmleri. Tabii, TRT2 geleneğine uygun olarak filmlerin başında sunumlar, sonunda ise ‘film okumaları' olacak.

‘Sohbet' işini diyor Samed, ‘biraz ders niteliğinde planladık. Edebiyat, felsefe, bilim, sanat ve tarih gibi konularda uzman isimler belirli bir mesele etrafında derinlemesine konuşacaklar. Ayrıca bu sohbet-derslerin görselliği, değil Türkiye'de dünyada bile yeni yeni uygulanan bir visual teknoloji ile hayata geçecek.'

Her akşam ‘iyi müzik' olacak TRT2'de, hem yayınlanacak hem de üzerine konuşulacak.

‘Günde iki belgesel' diyor Samed Karagöz, ‘hem de hayvanlı-doğalı değil, kültürlü-sanatlı.'

‘Kültür-sanat odaklı canlı habercilik' diyor. ‘Dünyadan kültür ve sanat olaylarını anında izleyiciye aktarmak' diyor. ‘TRT'nin, bilhassa TRT Word'un gücüyle herhangi bir ülkeye bağlanıp oradan canlı yayınlar yapmak' diyor. ‘Pozniak'taki etnik müzik festivalinden, Bosna'da yayınlanmış önemli bir kitaptan, Fas'ta düzenlenen ‘edebiyatımızda Türkiye' toplantısından haberdar olmak istemez misin?' diyor. ‘Delirdin herhalde' diyorum kalkarken Samed'e, ‘bu anlattığın kanal öyle büyük bir boşluğu dolduracak, öyle hayırlı işlere yarayacak ki olursa o kadar olsun.'

Haber Ara