Dolar

32,4914

Euro

34,9056

Altın

2.440,14

Bist

9.716,77

Tren kazasında bacakları kesilen köpeğe protez bacak takıldı

Hindistan'da tren çarpması sonucu iki bacağını kaybeden sokak köpeği, hayata tutunmayı başardı. Rocky adı verilen köpek bir yıldır devam eden tedavi ve terapi sürecinin ardından protez bacakları sayesinde yeniden yürüyebiliyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-19 14:56:29

Tren kazasında bacakları kesilen köpeğe protez bacak takıldı

Hindistan'da tren çarpması sonucu iki bacağını kaybeden sokak köpeği, hayata tutunmayı başardı.

Rocky adı verilen köpek bir yıldır devam eden tedavi ve terapi sürecinin ardından protez bacakları sayesinde yeniden yürüyebiliyor.

Rocky'nin Ekim 2019'da geçirdiği kazanın ardından yaralı görüntüleri sosyal medyada ilgi görmüş ve Londra'da yaşayan bir Hindistan vatandaşı köpeğin masraflarını üstlenmişti.

Euronews'in haberine göre; Rocky, henüz 3 yaşındayken geçirdiği kazadan dolayı ön ayaklarını kaybetti. Doktorlar, arka ayakları da ciddi şekilde yaralanan köpeği hayatta tutmak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtiyor.

Doktorların "tam bir savaşçı" olarak tanımladığı Rocky, hayatının geri kalanını Londra'da sürdürecek. Tedavi masraflarını üstlenen Hindistanlı aile aynı zamanda, Rocky'yi sahiplenme kararı aldı.

Hindistan sokakların yaklaşık 30 milyon sahipsiz köpeğin yaşadığı sanılıyor. Hayvan hakları aktivistlerine göre saf kan cinsler sosyal statü göstergesi olarak tercih edilirken, karma cinsler sokağa terk ediliyor.

Haber Ara