Dolar

32,5963

Euro

34,8549

Altın

2.496,68

Bist

9.633,32

Transeksüelleri orduya lamama talimatı vertdi

ABD Başkanı Donald Trump'ın, transeksüellerin ABD ordusuna katılmalarına yasak getirilmesine ilişkin Pentagon'a talimat verdiği belirtildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-26 18:06:06

Transeksüelleri orduya lamama talimatı vertdi


ABD Başkan'ı Donald Trump, Pentagon'a transeksüel bireylerin orduya katılmasına belirli bir yasak getirilmesi yönünde talimat verdiği belirtildi. Trump'ınn Pentagon yetkilisine orduda hizmet verenlere bir yasal düzenleme hazırlaması için altı ay süre verdiği en son 23 Mart 2018 tarihine kadar yasanın uygulamaya geçmesi gerektiği talimatını verdiği belirtildi. Trump, Federal Hükümetin transeksüel bireylerin orduda "herhangi bir kapasitede" hizmet vermesini "kabul etmesine izin vermeyeceğini" söyledi.

Trump, ameliyat olmuş bir kişinin sağlığını korumak için gerekli olduğu düşünülen durumlar haricinde, cinsel nakil ameliyatları ve ilaçları ödemek için federal fonların kullanımının durdurulması için talimat verdiği belirtildi.

Başkan Trump'ın, transeksüellere ilişkin kararnameyi imzalayıp, Donanma ve Hava Kuvvetleri, Savunma Bakanlığı ve Sahil Güvenlik'ten sorumlu Vatan Güvenliği Departmanı'na ilettiği belirtildi.

Haber Ara