Dolar

32,3702

Euro

34,9714

Altın

2.325,52

Bist

9.137,23

Trakya'nın tanıtım filmine Romanlar renk katacak

Trakya'nın tanıtım filmine Romanlar renk katacak

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-02 10:33:01

Trakya'nın tanıtım filmine Romanlar renk katacak
Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından hazırlanan, bögenin turistik ve kültürel özelliklerini anlatacak tanıtım filminin çekimlerine Tekirdağ'da başlandı.

Tekirdağ'da Roman vatandaşların yaşadığı Aydoğdu Mahallesi'nde set kurulup çekimler yapıldı. Roman halk dansları ekibinin tanıtım filmi için kamera karşısında bulunduğu sırada, mahallede bulunan diğer kadınların da onlara eşlik etmesiyle renkli anlar yaşandı.

Filmin yönetmeni Serhat Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trakya Bölgesi'nin tanıtım filmini hazırladıklarını, filmle Uzakdoğu'dan, Avrupa'dan, Amerikan'dan turistlerin bölgeye çekilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Trakya'nın gözardı edilen bir bölge olduğunu, insanların genelde buradan geçerek turistik bölgelere gittiklerini dile getiren Genç, şöyle konuştu:

"Ege ve Akdeniz'e geçişler var ama turizm niteliği yüksek bir bölge, bunu ön plana çıkaracak, hem yerli hem yabancı turizm için tanıtımını yapabilecek bir film çekiyoruz. Trakya'nın en önemli renklerinden biri Romanlar. Hem görsel, hem işitsel anlamda Trakya'ya renk katan en önemli unsur, biz de bu unsuru tanıtıma aldık. Roman mahallesinde çekimler yapıyoruz. Burada Roman arkadaşların günlük yaşantılarından kesitler sunacağız. Burada hemen hemen her gün bir düğün, eğlence oluyor çünkü zaten müzisyenler, biri eline klarneti alınca oynuyorlar."

Tanıtım filminin çekimleri Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de gerçekleştirilecek.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara