Dolar

32,3241

Euro

35,1014

Altın

2.300,58

Bist

9.079,97

Trafo duvarlarına renk kattılar

Mardin'in Nusaybin Belediyesi, 'Trafo Panoları ve Saha Kabinlerini Boyama Projesi' kapsamında trafoların duvarlarını ressamlara boyattı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-21 20:47:49

Trafo duvarlarına renk kattılar

Mardin'de, görevlendirme yapılan Nusaybin Belediyesi, tarihi ve doğal güzellikleri trafo duvarlarına işledi.

İlçe merkezindeki boyasız ve üzerlerindeki gelişigüzel yazılarla çevre kirliliği oluşturan elektrik trafoları, uygulamaya geçirilen "Trafo Panoları ve Saha Kabinlerini Boyama Projesi" ile ressamlar tarafından boyanmaya başlandı.

tr1

Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şehmus Biltekin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nusaybin Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ergün Baysal'ın talimatıyla proje hazırladıklarını söyledi.

Mor Yakup Kilisesi, Bağdat ve Alman köprüleri, Zeynel Abidin Camisi ile Hamidiye Kışlası'nın da aralarında yer aldığı tarihi varlıkların resimlerini trafo duvarlarına yansıttıklarını dile getiren Biltekin, şöyle konuştu:

"Ressam ve mimarlardan oluşan ekip tarafından profesyonel çizim yapılıyor. Kirlilik oluşturan trafolara yapılan resimler hem ilçeye renk kattı hem de ilçenin tarihini yansıtmaya ev sahipliği yapmış oldu. Bu çalışmayla küçük dokunuşlar yaparak şehre renk kattık."

tr2

Vatandaşlar da projeden duyulan memnuniyeti dile getirdi.

Haber Ara