Dolar

32,5547

Euro

34,8869

Altın

2.430,14

Bist

9.645,02

Trafikte değil iyilikte yarışıyorlar

Eskişehir'de 'Vosvos' olarak bilinen otomobil sahipleri ve yardım gönüllülerinin bir araya gelerek oluşturduğu Vos26 Yardım Gönüllüleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, araçlarını insanların yardımına koşmak için kullanıyor- Kanser hastası ve yardım muhtaç çocuklar yararına araçlarıyla etkinlik düzenleyen dernek üyeleri, ihtiyaç sahibi ailelere de ayni yardımlar yapıyor- Dernek Başkanı Karb

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-31 11:05:21

Trafikte değil iyilikte yarışıyorlar
SİNAN BALCIKOCA - Eskişehir'de "Vosvos" olarak bilinen otomobil sahipleri ve yardım gönüllülerinin bir araya gelerek oluşturduğu Vos26 Yardım Gönüllüleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, araçlarını ihtiyaç sahibi insanların yardımına koşmak için sürüyor.

Özellikle kanser hastası ve yardıma muhtaç çocuklar yararına araçlarıyla etkinlik düzenleyen dernek üyeleri, ihtiyaç sahibi ailelere de ayni yardımda bulunuyor.

Dernek üyeleri geçen yıl 75 aileye yardım yaptı ve 49 çocuğun eğitim ihtiyaçlarını karşıladı. Dernek tarafından 15 aileye de düzenli yardımda bulunuyor. Erzak ve kıyafet yardımlarının yanı sıra çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştıracak atölye çalışmaları da gerçekleştiriliyor.

- "İnsanların yüreğine dokunmak çok önemli"

Dernek başkanı Zeynep Hayriye Karbölen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yıldır sosyal sorumluluk projelerinde görev aldığını söyledi.

'Vosvos"ların trafikte ilgi gördüğünü ve bunu insanlara yardım için kullanmaya karar verdiklerini anlatan Karbölen, özellikle çocuklar yararına etkinlikler düzenlediklerini dile getirdi.

Karbölen, giderek artan bir gönüllü kitlelerinin olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

"İhtiyaç sahibi ailelerle ilgili bilgileri onları rencide etmeyecek şekilde sosyal medya sayfalarımızda paylaşıyoruz. Bunu gören gönüllüler de bize destek veriyor. Yardımları, gönüllülerimizle yapıyoruz. Kullanılmış kıyafetleri yıkayıp, ütüledikten sonra ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz. Önceliğimiz çocuklar ama ihtiyacı olan herkesin yardımına koşuyoruz. Çocuklara umut olarak yüreğe dokunmayı hedefliyoruz. Kanser hastası ve engelli çocuklar yararına 'Vosvos'larla konvoy düzenliyoruz. İnsanlar yardım konusunda zaman ve maddiyatı öne sürerek sıcak bakmıyor. Yardımlaşma sadece maddi olarak değil, manevi olarak da yapılıyor. İnsanların yüreğine dokunmak çok önemli."

- "Sadece 'Vosvos'u olanlara değil, herkese kapımız açık"

Derneğin yönetim kurulu üyelerinden Murat Özdemir de derneğin ilk aşamada 'Vosvos' otomobil tutkunlarının bir araya gelmesiyle kurulduğunu bildirdi.

Özdemir, trafikte ilgi gören araçları insan yararı için kullanmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Şu an 35 üyeye sahibiz ve 20 'Vosvos' aracımız var. Amacımız herkesi bu derneğin çatısında toplamak. Sadece 'vosvos'u olanlara değil, herkese kapımız açık." diye konuştu.

- "Tekerleklerimiz barış ve yardım için dönüyor"

Yönetim kurulu üyelerinden Onur Başaran da 2014 yılından beri 40'tan fazla sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını anlatarak, asıl hedeflerinin çocukları mutlu etmek olduğunu vurguladı.

'Vosvos'ların savaş zamanında üretildiğini anımsatan Başaran, "Bu araçlar savaşlar bitince barış için kullanılmaya başlandı. Biz de şimdi barış ve yardımlaşma için sürüyoruz. Tekerleklerimiz barış ve yardım için dönüyor. Bir konvoy yaptığımız zaman insanların ilgisini çekiyoruz." sözlerine yer verdi.

Haber Ara