Dolar

32,3161

Euro

35,1221

Altın

2.303,61

Bist

9.055,29

Trabzonspor'dan 3 Temmuz açıklaması

Trabzonspor'dan 3 Temmuz açıklaması

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-03 18:33:00

Trabzonspor'dan 3 Temmuz açıklaması
Trabzonspor Kulübü, 2010-2011 sezonunun ardından yaşanan 3 Temmuz sürecine ilişkin, "Kulübümüz şikeye karşı sürdürülen hukuk mücadelesini kurumsallaştırma kararı almıştır. Hukuki süreç, konuya bütün yönleriyle vakıf olan avukat Erdem Egemen ve avukat Nusret Yılmaz tarafından sevk ve idare edilecektir." açıklamasında bulundu.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, 3 Temmuz 2011 tarihinde başlayan şike sürecinin devam ettiği iddia edilerek, şikenin tespit ve ispat edilmesine rağmen ülkedeki futbol karanlığının halen aydınlatılamadığı ileri sürüldü.

Açıklamada, UEFA, CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi kararlarıyla 2011 yılında şike yapıldığının kesinleştiği savunularak, şöyle denildi:

"Dolayısıyla şikenin yapılıp yapılmadığı tartışması sona ermiştir. Devam eden süreç, kesinleşen şikeye hangi kurumun ceza vereceği ve Trabzonspor'un haklarının takibiyle ilgilidir. Bu doğrultuda kulübümüz tarafından 2015 Aralık ayında CAS nezdinde açılan dava halen sürmektedir. Ceza mahkemesinde yapılan yeniden yargılama sonucunda, kumpas ve sahte delil iddiaları reddedilmiştir. Beraat kararlarına ilişkin temyiz incelemesi ise devam etmektedir. Şike, ülke futbolunun tek sorunu değildir fakat büyük bir sorunudur. Bu sorunu çözmeden kısa, orta ve uzun vadede futbolumuzda değer oluşturma çabası beyhude olacaktır. Sürdürmekte olduğumuz hukuk mücadelesi, ülke futbolunun hem geçmişi hem geleceğiyle ilgilidir."

Ülke sporunun aydınlık yarınları için değişime ihtiyaç olduğu, bunun için de kulübün hak ve adalet mücadelesine devam edeceğinin belirtildiği açıklamada, "Kulübümüz şikeye karşı sürdürülen hukuk mücadelesini kurumsallaştırma kararı almıştır. Hukuki süreç konuya bütün yönleriyle vakıf olan avukat Erdem Egemen ve avukat Nusret Yılmaz tarafından sevk ve idare edilecektir. Yurt içi ve yurt dışında diğer hukukçuların ve süreç boyunca emek vermiş kişilerin destek ve katılımlarıyla hedefe birlikte ulaşabilmek için gayret gösterilecektir." ifadelerine yer verildi.

Haber Ara