Dolar

32,5839

Euro

34,7828

Altın

2.509,59

Bist

9.693,46

Trabzon'daki FETÖ davalarında karar

Trabzon'da FETÖ'den yargılanan bir polis ile bir gazeteciye 7 yıl 6 ay ile 9 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-13 23:30:06

Trabzon'daki FETÖ davalarında karar
Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında yargılanan bir polis ile bir gazeteci, 7 yıl 6 ay ile 9 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, terör örgütüne üye olduğu ve ByLock kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan eski polis Erdal Kul ile avukatı katıldı.

Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasının ardından sanık Kul, beyanında, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Asla vatan haini değilim. Vatan haini olmaktansa ölmeyi tercih ederim." ifadesini kullandı.

Sanık avukatının dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanığa, tutuklulukta geçirdiği süre, mevcut delil durumu, samimi beyanları gerekçesiyle 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi ve sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti.

Yine aynı mahkemede görülen başka bir duruşmada ise Trabzon Bahçecik Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan gazeteci Muhammet Ali Sarı, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.

Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaası okunan sanık Sarı, Trabzon Barosu tarafından atanan avukatı ve mahkeme heyetini kabul etmediğini belirterek savunma yapmadı.

Sanık avukatının dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, delil durumu itibarıyla sanığın FETÖ/PDY üyeliği suçunu işlediğine ve söylemlerinden pişmanlık duymadığı kanaatine varıldığından 9 yıl hapis cezası verilmesine ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Haber Ara