Dolar

32,5719

Euro

35,0273

Altın

2.433,18

Bist

9.776,53

Toyota, Tokyo Motor Show'da yeni modelleri sergileyecek

Toyota, Tokyo Motor Show'da yeni modelleri sergileyecek

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-22 17:15:50

Toyota, Tokyo Motor Show'da yeni modelleri sergileyecek
Toyota, Tokyo Motor Show 2015'te geleceğin otomobil vizyonunu birbirinden farklı 3 yeni konseptle gözler önüne serecek. Şirketin fuarda sergileyeceği modeller, yeni teknolojileriyle ön plana çıkarken, sürücü ve otomobil arasındaki duygusal bağı geliştirmeyi de amaçlıyor.

Toyota'dan yapılan açıklamada, Toyota'nın, 28 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte, tasarım ve teknolojileriyle ön plana çıkan modellerini sergileyerek bir kez daha dikkatleri üzerine çekeceği belirtildi.

Tokyo Motor Show'da 3 konseptin dünya prömiyerinin gerçekleştireceği bildirilen açıklamada, Toyota'nın hidrojenli otomobillerin gideceği yönü gösteren FCV Plus'ı da ilk kez bir fuarda tanıtacağı kaydedildi.

Açıklamada, "Birçok farklı materyalden üretilebilen, temiz, depolanması kolay ve elektrikten daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip olmasıyla hidrojen geleceğin enerji kaynağı olarak gösteriliyor. İşte bu özellikleri göz önüne alan Toyota, hidrojenli araçların gelecekte geniş kitlelerce kullanılacağına inanıyor" ifadeleri yer aldı.

Çevreye zarar vermeyen yakıt hücreli araçların topluluk içinde güç kaynağı olarak rol almasının planlanlandığı aktarılan açıklamada, Toyota'nın önemli bir hedefinin ise yakıt hücreli araçların çevreci otomobillerden enerji üreten otomobillere dönüşmesi olduğu ifade edildi.

Tokyo'da ilk kez sahneye çıkacak FCV Plus'ın hidrojenli araçların geleceğini göstermesi açısından büyük önem taşıdığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Yine fuarda ilk kez sergilenecek Toyota S-FR Toyota'nın eğlenceli sürüş mirasını kullanarak sürüş keyfiyle ön plana çıkacak. Toyota'nın hafif spor otomobil konseptini simgeleyen S-FR, sürücüsüyle duygusal bir iletişim kuran, kompakt boyutlara sahip eğlenceli sürüşe sahip bir otomobil. Toyota'nın bir diğer yeni konsept modeli ise makinelerin doğuştan güzelliğe sahip olduğu fikrini ön plana çıkaran ve farklı tasarım hatlarıyla dikkat çeken Toyota KIKAI olacak. Tokyo Motor Show'da Toyota'nın önemli yenilikleri arasında Japonya prömiyerini gerçekleştirecek yeni Prius ile crossover modeli C-HR Concept de bulunacak. FIA Dünya Ralli Şampiyonası'nda mücadele edecek geliştirme aşamasında olan Yaris WRC modeli ve Kirobo Mini robot da Toyota standında yer alacak."

Haber Ara