Dolar

32,3881

Euro

35,0018

Altın

2.326,17

Bist

9.079,97

Toyota, Tokyo'da 3 yeni konseptini tanıttı

Toyota, Tokyo'da 3 yeni konseptini tanıttı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-28 15:45:38

Toyota, Tokyo'da 3 yeni konseptini tanıttı
Toyota, Tokyo Motor Show'da FCV Plus, S-FR ve KIKAI konseptlerinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, marka, geleceğin otomobil vizyonunu tasarım ve teknolojileriyle ön plana çıkan FCV Plus, S-FR ve KIKAI konseptleri ile Tokyo Motor Show'da gözler önüne serdi.

Hidrojen, birçok farklı materyalden üretilebilen, temiz, depolanması kolay ve elektrikten daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip olması nedeniyle geleceğin enerji kaynağı olarak gösteriliyor. Bu özellikleri göz önüne alan ve hidrojenli araçların gelecekte geniş kitlelerce kullanılacağına inanan Toyota, geleceğin yakıt hücreli otomobil konsepti FCV Plus'ı ilk kez tanıttı.

Çevreye zarar vermeyen yakıt hücreli araçların güç kaynağı olarak etkin rol almasını planlayan Toyota, hedefini yakıt hücreli araçların çevreci otomobillerden enerji üreten otomobillere dönüşmesi olarak belirledi. Tokyo'da ilk kez sahneye çıkan FCV Plus, kendi hidrojen tankının yanında, dışarıda bulunan bir hidrojen kaynağından da direkt olarak elektrik üretebiliyor. Araç bu sayede, evde veya dışarıda kullanılmak üzere stabil bir elektrik kaynağına dönüşebiliyor. FCV Plus, ulaşım aracı olarak kullanılmadığında ise güç üretimi kapasitesi yerel enerji altyapısının bir parçası olarak paylaşılabiliyor.

FCV Plus'ın hidrojen tankı arka koltukların altına yerleştirildi. Motorlar her dört tekerleğin içerisinde yer alıyor ve FCV Plus'ın sahip olduğu bu düzen, kabinde daha fazla genişlik, optimum ağırlık dağılımı ve daha fazla konfor elde edilmesini sağlıyor. Toyota FCV Plus 3,8 metre uzunluğa, 1,75 metre genişliğe, 1,54 metre yüksekliğe ve 3 metre dingil mesafesine sahip.

-Canlı ve tepkili sürüş özelliklerine sahip yeni konsept: S-FR

Toyota'nın fuarda yine ilk kez sergilediği Toyota S-FR konsept ise markanın eğlenceli sürüş mirasını kullanarak sürüş keyfiyle ön plana çıkıyor. Canlı ve tepkili sürüş özelliklerine sahip yeni konsept, sürüş keyfi konusunda yeni jenerasyonu temsil etmeyi hedefliyor.

Toyota'nın hafif spor otomobil konseptini simgeleyen S-FR, kompakt boyutlara sahip ve son derece hafif. Hafif spor otomobilin avantajlarından yararlanan konsept, otomobil ve sürücü arasında gerçek bir iletişimin kurulmasını da sağlıyor. S-FR, önden motorlu, arkadan itiş özelliği ile sportif, akıcı ve keyifli bir sürüş sunuyor. Toyota S-FR, otomobil kullanmayı ve özelleştirmeyi seven sürüş tutkunlarının hoşuna gidecek tarzda bir otomobil fikrini somutlaştırıyor.

Toyota S-FR, 3,99 metre uzunluğu, 1,695 metre genişliği, 1,32 metre yüksekliği ve 2,48 metre dingil mesafesi ile sunuluyor. 6 ileri manuel şanzımana sahip otomobilin 4 kişilik kabini tamamen fonksiyonel ve sportif bir tasarımla tamamlanıyor.

-KIKAI, insan ve makine etkileşimini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor

Toyota'nın bir diğer yeni konsept modeli ise makinelerin doğuştan güzelliğe sahip olduğu fikrini ön plana çıkaran ve farklı tasarım hatlarıyla dikkat çeken KIKAI oldu.

Makinelerin, normalde gizlenen araç gövdesi, KIKAI'nin tasarımında ön plana çıkartılarak dikkat çekici dış görünümün bir parçası olmuş durumda. Dış tasarım özelliklerinin yanında kabini de oldukça farklı detaylara sahip olan KIKAI'de, sürücü kabinin merkezinde konumlanıyor. 3 kişilik kabinde yolcular, sürücünün arkasında, sağında ve solunda oturuyor.

Sürücünün ayaklarının altında yer alan küçük cam ise otomobilin eşsiz detaylarından biri. Toyota, sürücünün aracın süspansiyon hareketleri, direksiyon açısı ve lastiklerin dönüşünü görmesini mümkün kılarak insan ve makine etkileşimini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor. KIKAI'nin, 3,4 metrelik uzunluğu, 1,8 metrelik genişliği, 1,55 metrelik yüksekliği ve 2,45 metrelik dingil mesafesi bulunuyor.

Tokyo Motor Show'da Toyota'nın önemli yenilikleri arasında Japonya prömiyeri gerçekleştirilecek tamamen yeni Prius ile crossover modeli C-HR Konsept de yer aldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara