Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

Toyota Plaza Akten Ordu'da hizmete girdi

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Operasyonlar Direktörü Ergun: - 'C-HR modelimiz ülkemizde üretilen ilk hibrit model olması açısından da çok önemli. Yerli üretim yapan bir marka olarak Türkiye'de de hibritin daha çok tanınmasını amaçlıyoruz'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-09 16:39:46

Toyota Plaza Akten Ordu'da hizmete girdi
Dünyanın lider otomobil üreticisi Toyota'nın Türkiye'deki 56'ncı ve en yeni plazasının resmi açılışı Ordu'da gerçekleştirildi.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Operasyonlar Direktörü İsmail Ergun, açılışta yaptığı konuşmada, Ordu'nun Türkiye için büyük bir ekonomik potansiyel taşıdığına dikkati çekerek, "Ordu'da gücümüze güç katacak böylesine güzel bir tesisi Toyota bayi ağına kazandıranlar büyük övgüyü hak etmektedir." dedi.

Türkiye'de üretilen ilk crossover ve hibrit model olan Toyota C-HR ile sektörde daha da güçlü bir konuma ulaştıklarını da dile getiren Ergun, "Marka olarak hibrit teknolojilerini yakın ve orta vadede çözüm olarak görüyoruz. C-HR modelimiz ülkemizde üretilen ilk hibrit model olması açısından da çok önemli. Yerli üretim yapan bir marka olarak Türkiye'de de hibritin daha çok tanınmasını amaçlıyoruz." diye konuştu.

Ergun, geçen yıl hibrit araçlara getirilen ÖTV indirimiyle Türk halkının hibrit otomobillere karşı ilgisinin arttığına işaret ederek, "ÖTV düzenlemesiyle hibrit araçlar, Türkiye'de en çok tercih edilen 1,6 ve altındaki motorlu araçlarla aynı vergi oranına gelecek ve daha erişilebilir fiyat seviyesinde satışa sunuluyor. Türkiye üretimi olan hibrit araçlar daha da rekabetçi olacaktır. Bu düzenleme ile geleceğin teknolojisi olarak kabul edilen hibrit araçların trafikte sayılarının zaman içerisinde artacağını ümit etmekteyiz. Daha çok konvansiyonel dizel ve benzinli araçların satışının azalacağını ve tercihin zamanla hibrite yöneleceğini tahmin ediyoruz. Toyota C-HR'ın, en çok satan modelimiz Corolla'dan sonra Türkiye'de üretilmesiyle birlikte 2017 yılında Toyota'nın Türkiye satışlarının yüzde 72'si yerli üretim olarak gerçekleşecektir." ifadelerini kullandı.

Toyota Plaza Akten Genel Müdürü Yunus Emre Tenteoğlu ise Ordu'ya layık olan modern bir plazayı hizmete açtıklarını belirterek, "Toyota'nın Türkiye'deki 56'ncı plazasını Ordu'muza kazandırdığımız için mutluyuz. Toyota'yı ilimizde temsil ediyor olmak gurur verici. Burada hizmete sunduğumuz plazamız ile halkımızın her türlü beklenti ve ihtiyaçlarına cevap vereceğiz. Satış ve satış sonrası servis hizmetlerinde müşterilerimize en iyiyi sunmayı hedefliyoruz." dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş da Toyota'yı Ordu'ya kazandıran Tenteoğlu ailesine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Toyota Plaza Akten vatandaşların hizmetine açıldı.

Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Ordu Toyota Plaza Akten'de düzenlenen açılış törenine, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, iş adamları ve çok sayıda davetli de katıldı.

Haber Ara