Dolar

32,3707

Euro

34,9944

Altın

2.325,78

Bist

9.087,02

Toyota kontrolü elden bırakmıyor

'Kontrollü Hızlanma Fonksiyonu' sistemini geliştiren Toyota, gaz pedalına yanlışlıkla basılarak oluşan kazaların önüne geçilmesini veya hasarın şiddetini azaltmayı hedefliyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-16 13:43:35

Toyota kontrolü elden bırakmıyor
 Toyota, gaz pedalına istemsiz basılarak yaşanan kazaları önlemek amacıyla yeni araçlara kademeli olarak "Artı Destek" sistemini ekleyecek.

Toyota açıklamasına göre, Artı Destek sistemi, sürücünün gaz pedalına istemsiz olarak bastığını algılayarak sesli ve görsel olarak uyarı verirken aynı zamanda aracın kontrolsüz olarak hızlanmasını engelliyor.

"Kontrollü Hızlanma Fonksiyonu" sistemini geliştiren Toyota, gaz pedalına yanlışlıkla basılarak oluşan kazaların önüne geçilmesini veya hasarın şiddetini azaltmayı hedefliyor.

Marka, 1 Temmuz'dan itibaren bu sistemi yeni araçlar için "Artı Destek" ismiyle sunmayı planlarken, mevcut araçlar için ise "Gaz Pedalına Kazara Basma Kontrolü Sistemi II" ile adapte edecek.

Kazaları engelemeye yönelik adımlar

Hızlanma ünitesindeki hata kaynaklı kazaların engellenmesi ve zararın olabildiğince azaltılması amacıyla Toyota ilk olarak, 2012 yılında Akıllı Mesafe Sonarı'nı (ICS) devreye almıştı.

Marka, 2018'den bu yana ise "Gaz Pedalına Kazara Basma Kontrolü Sistemi"ni kullanmaya başladı.

Mevcut sistemde sensörler, duvar veya cam gibi engelleri algılayarak kontrolsüz gaz pedalına basılmasıyla yaşanacak kazaları önlüyor.

Toyota'nın elde ettiği verilere göre ICS, gaz pedalının kontrolsüz kullanılmasıyla oluşabilecek tüm potansiyel kazaları yüzde 70 oranında engelleyebiliyor.

 
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara