Dolar

32,5589

Euro

34,9021

Altın

2.433,13

Bist

9.645,02

Tour Of Turkey 1. Etabın TRT de yayınlanmamasına tepkiler büyüyor

TRT den canlı yayınlanacağı duyurulan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 1. Etabı sadece internet üzerinden yayınlandı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-12 10:24:23

Tour Of Turkey 1. Etabın TRT de yayınlanmamasına tepkiler büyüyor

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘'Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'' 1966 yılında Cumhurbaşkanlığı makamı himayesine alınan World Tour kategorisinde dünyanın kıtalararası tek bisiklet turu, 2021 yılında dünyaca ünlü sporcuların ve takımların üst düzey mücadelesine sahne olacağı ve başta Eurosport olmak üzere 120'nin üzerinde ülkede, ulusal ve uluslararası prestijli kanallar aracılığıyla canlı ve banttan yayınlar ile dünya genelinde geniş bir erişim ağına ulaşacağı duyurulmuştu.

11 Nisan Pazar günü başlayan bisiklet turunun TRT'den canlı yayınlanacağı yine Tour Of Turkey organizasyonu tarafından ilan edilmiş olmasına rağmen bu denli önemli bir etkinlik sadece internetten izlenebildi. Senede bir defa yapılan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunu merakla bekleyen bisiklet sporu tutkunları büyük hayal kırıklığı yaşadı. Sosyal medyadan tepkiler çığ gibi yağmasına rağmen Tour Of Turkey organizasyonu ve TRT tarafından hiç bir açıklama yapılmadı.

Spor sadece futbol değildir.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 1. Etabı internetten canlı yayınlandığı anda TRT Spor bant yayını yapıyordu. Bütün televizyon kanallarında saatlerce yayınlanan spor programları var. Bütün tv kanallarında aynı maçı saatlerce tartışan sözde spor eleştirmenleri bu ülkede diğer spor dallarını görmezden geliyor.

Tour Of Turkey lansmanı için açıklama yapan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Anadolu Haber Ajansı muhabirine, bugüne kadarki en başarılı Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu organizasyonuna imza atacaklarını söylemişti. Küçükbakırcı, "Tarihin en iyi organizasyonu olacak. 185 ülkede yayınlanacak. Eurosports 1 bu ülkelere yayını yapacak. Türkiye'de de yayını TRT Spor yapacak" demişti. Ama Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 1. Etabının yapıldığı 11 Nisan akşamı Türkiye'deki televizyon yayın kuruluşlarının haber bültenlerinde ve spor programlarında bahsedilmemiş olması, bisiklet sporunun haber değeri taşımadığı izlenimi uyandırdı.

Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayan Tour Of Turkey 1. Etabının TRT nin Spor kanalında bile yayınlanmamasına karşı bisiklet severler tepkilerini sosyal medyadan duyurmaya çalıştı. Tour Of Turkey sosyal medya hesaplarına gelen tepkilerden bazıları şöyle;

“Ya şöyle güzel bir organizasyon var ve bir saattir kanal arıyorum. Ne bir tanıtım ne bir reklam hiçbir şey yok. Böyle mi tanıtacaksınız ülke güzelliklerini. Eskiden TRT 1 verirdi ve bir turu bile kaçırmazdım. Her geçen sene daha saçma sapan işler yapıyorsunuz. Maçlarda verilen kartları tartışmak yerine bu güzel organizasyonu destekleyin!”

“Trt nin başındaki abi neden bu turu canlı veremiyorsun? Biz bütün dünyadaki bisiklet turlarını canlı izliyoruz, hatta sen Almanya futbol ligi maçlarını canlı veriyorsun, Turkiye bisiklet turu neden verilmiyor? Milliyiz demeyecek kimse eğer bunu yapamıyorsanız.”

“TV neden vermiyor? Yayın tv de yok harika! Seneye hiç WT takımı gelmez.”

“Böyle harika organizasyonda saçma sapan yayın sorunu”

“O kadar ilan ver Reklam Yap Yarışı Koşuyu Naklen İzletme...”

“Ülkede bir tane büyük bisiklet turu yapılıyor hatta bisiklet camiası parasını pasta gibi düşünürsek pastanın %95'i bu tura yağıyor öyle yağıyor ki senede 4-5 defa yarış koşuyor ülkenin yıldız-genç sporcuları, ardından sen gidiyorsun o turu bile televizyonda yayınlamıyorsun / yayınlatamıyorsun.”

“Ya net bilgi verin arkadaş, yarışı izlemek için, sabah 10.00 dan beri kanal kanal geziyorum, hiçbir açıklama ve bilgi veren yok, TRT neden yayın yapmıyor anlamıyorum”

“Televizyondan yayınlanmaması çok saçma”

“TRT Web Tv nereden izleniyor ?????????”

“3 tane spor kanalı olan TRT şu yarışı vermedi. Test yayını yapan kanal bile eski basket maçını bantdan vermeyi yarışa tercih etti. Yazıklar olsun. Onu da geçtim bi fotofinish bile göremedik.”

“Daha foto finiş kameramız yok ama veledrom yapıyoruz”

“Böyle mi tanıtım yaptınız.. 3 tane Vloggerle anlaşsaydınız onlar daha kaliteli çekimler yapardı... Organizasyondan kimsenin haberi bile yok...”

“TRT spor kanallarında gösterilmemesini anlamak mümkün değil. TRT başındaki abimizi birkez daha kutluyorum. Canlı bisiklet turu yerine banttan halter musabakası göstermek müthiş bir işti.”

“Bu ülkede bisiklet kültürü neden oluşmazın cevabı. Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu için çuvalla para harcıyor ve tanıtım için uğraşıyorsun bugün milyonlar evinde otururken sen hala "hafta sonu futbol "diye saçmalayan bir programı yayınlarsan, ağzında Fransa bisiklet turunu Hollanda Belçika Barselona turlarını gevelemekle ömür tüketirsin. Bu ayıp size yeter.”

“Koskoca devlet televizyonunda şu yarışı verdirecek kanal bulamadınız. Finish çizgisinde foto finish kamerası koyamadınız. Finish çizgisini boyayacak yarım kilo boya alamadınız. Seramonide konuşma metni okuyorsunuz. Bisikletçiler nede bekliyoruz diye şaşkın gözlerle bakıyorlar. Yarış Konya da bisikletçilere İstanbul'a hoşgeldiniz diyorsunuz. Sonra UCI bizim kategorimizi neden düşürüyor. Rezil ediyorsunuz bizi dünyaya.”

Haber Ara