Dolar

32,3246

Euro

34,9839

Altın

2.311,28

Bist

9.079,97

Toroslar'da şehitler için mevlit okutuldu

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi ve Toroslar Kaymakamlığı'nın düzenlediği bir programla vatan için canını feda etmiş tüm şehitler ve ebediyete intikal etmiş gaziler için Mevlid-i Şerif okutuldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-04 15:36:48

Toroslar'da şehitler için mevlit okutuldu
Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi ve Toroslar Kaymakamlığı'nın düzenlediği bir programla vatan için canını feda etmiş tüm şehitler ve ebediyete intikal etmiş gaziler için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Arpaçsakarlar Mahallesi Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleştirilen programda, dualar edilerek, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Programa, Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, protokol üyeleri, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Kuran Tilavetinin ardından bir konuşma yapan Başkan Hamit Tuna, tarih şuurunu ve milli değerleri genç nesle unutturmamak amacıyla çalıştıklarını belirterek, "Emperyalist güçler, bu coğrafyada yaşayan insanlarımıza ve toplumumuza bir şeyleri unutturmak istiyorlar. Bunlardan biri de tarihi şuurumuz ve milli değerlerimizdir. Bu değerleri boşalttığınız zaman maddenin ve materyalin peşinde koşan bir toplum olursunuz. Böyle bir toplumu yıkmak da çok kolaydır. Bunlara inat bu değerlerimizi yarınlara taşımak için mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

"Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer" diyen Tuna, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak kurtuluş meşalesini yaktığını ifade ederek, "Ardından Amasya, Erzurum ve Sivas Kongreleriyle halkı bütünleştirerek yerelde kuvayi milliye hareketinin başlamasını sağlamış. Şehrimiz de bunlardan bir tanesi. Atalarımız birlik olarak vatan toprağını düşman işgalinden kurtarmışlar. Biz de Toroslar Belediyesi olarak milli değerlerimize her zaman sahip çıkıyor, geçmişten geleceğe atalarımızı, Yusuf Genç'leri, Fikri Mutlu'ları, Ali Demirtaş'ları, Yanparlı Hüseyin'leri, Teğmen Emin'leri genç neslimizin belleklerine kazımaya çalışıyoruz. Emperyalist güçlere inat atalarımızın bize emanet ettiği bu topraklara her zaman sahip çıkacağız. Çanakkale'deki inanmışlığın ve birliğin olduğu gibi bir olacağız, iri olacağız ve diri olacağız. Bu vatan coğrafyası ilelebet payidar kalacaktır. Bu toprakları kanlarıyla canlarıyla vatan yapan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum" diye konuştu.

Toroslar Kaymakamı Şahin ise vatanın kolay kazanılmadığını dile getirerek, "Vatan toprağımız, atalarımızın ve hepimizin göstermiş olduğu milli mücadeleyle kazanılmıştır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize, şehit yakınlarımıza sağlıklı uzun ömürler diliyorum" ifadelerini kullandı.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara