Dolar

32,5733

Euro

34,6669

Altın

2.520,86

Bist

9.524,59

Toronto polisi: 11 yaşındaki kızın başörtüsünü kesilmedi

Kanada’da 11 yaşında başörtülü bir kızın başörtüsünü kesmek isteyen bir adam tarafından okul yolunda iki kere saldırıya uğradığı olaya ilişkin Toronto polisi açıklama yaptı. Polis 11 yaşındaki kızın başörtüsünü kesme olayının olmadığını söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-16 10:20:53

Toronto polisi: 11 yaşındaki kızın başörtüsünü kesilmedi

TIMETURK | ÇEVRİ

Toronto'da meydana geldiği belirtilen olay esnasında altıncı sınıf öğrencisi Khawlah Noman, Cuma günü küçük kardeşiyle Toronto'daki Pauline Johnson Public School yakınlarında arkalarından gelen ve eli makaslı bir adam tarafından başörtüsünün iki kere kesilmeye çalışıldığını söylemişti. Annesi ve kardeşi eşliğinde okulunda basın açıklaması yapan Noman muhabirlere, "Çok üzgünüm, birisi iki kere başörtümü kesmeye çalışarak beni aşağıladı” demişti. Canının yanmadığını aktaran 11 yaşındaki kız çocuğu, “Gerçekten korktum ve şaşırdım çünkü birisinin bunu yapmasından çok rahatsızlık hissettim” diye konuşmuştu. Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis şüpheli şahsı “20'li yaşlarında orta boylu Asyalı bir adam” olarak tanımlamıştı. Sonrasında Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve diğer politikacılar saldırıyı kınayarak tepkilerini iletmişti.

11-year-old_girlxs_hijab_cut_by_man_on_her_way_to_school.jpg_1718483346

TORONTO POLİS SÖZCÜSÜ MARK PUGASH: OLAY OLMADI

Wahsington Post'un haberine göre olayın ardından geniş çaplı soruşturma yürüttüklerini belirten Toronto Polis sözcüsü Mark Pugash, polisin bu olayın olmadığı sonucuna vardığını belirtti. Pugahs, “Bu anlayacağınız üzere olması gerektiği gibi medya ve sosyal medyadan oldukça ilgi topladı” dedi. Polis sözcüsü kızın olayın olmadığını kabul edip etmediğine dair açıklamada bulunmadı ancak polisin tamamen emin olmasa böyle bir açıklama yapılmayacağını söylemekle yetindi. “Bu kesinlikle olağandışı” açıklamasını yaptı.

Toronto Okul Bölge Müdürlüğü adına konuşan Ryan Bird ise böyle bir olayın olmadığının ortaya çıkması üzerine polise minnettar olduğunu ifade etti. Okul tarafından başka bir açıklama yapılmadı.

 

Haber Ara