Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Topuk çatlaklarına çözüm

Topuk çatlakları ve mantar tedavisi için hekimler karbonat tavsiye ediyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-16 21:37:05

Topuk çatlaklarına çözüm

Topuk çatlakları ve mantar tedavisi için hekimler karbonat öneriyor.

NASIL UYGULANIR?

kadinneder.com'un haberine göre; ilk olarak ılık olan 2 litre suyu uygun büyüklükte bir kaba boşaltın ve ardından içine 1 tatlı kaşığı karbonatı tepeleme olarak ekleyin. Eklediğiniz karbonatın suda dağılması yaklaşık 10 dakika kadar sürmektedir. Bu işlem zarfında ayağınızı suya koymayın. 10 dakika bekledikten sonra her iki ayağınızı da su içerisine koyun ve 20 ile 30 dakika arasında suda bekletin.

20-30 dakikalık zaman zarfında kısmen karbonatın topuklarınıza ya da mantar olan bölgelere biraz acı hissi verebilmektedir. Bu acı esnasında ayağınızı sudan çıkarmayın ve tedaviye devam edin. 20 ile 30 dakikalık zaman tamamlandıktan hemen sonra da hemen ayağınızı temiz, pamuklu bir havlu ile kurulayın ve çorap giyin.

Bunu 10 gün boyunca devamlı olarak uyguladığınız takdirde mantar ve topuk çatlaklarından tamamen kurtulabilirsiniz. Sabah ve akşam iki seans olarak uygulamanız önerilmektedir ancak buna zamanınız kısıtlı ise yalnızca geceden geceye; 15 gün süresince uygulamak da büyük ölçü de yarar görmenizi sağlayacaktır.

Ayrıca hekimler topuklara bu uygulamanın ardından yumuşatıcı ayak kremleri de sürmenizi tavsiye etmektedir. Zira topuklar yumuşayarak tedaviye açık bir hale geleceği gibi, kendinizi de rahat hissetmenizi sağlayacaktır. Topuk tedavisi ciddiye alınmadığı zaman yaralanmalara ve büyük ölçü de kurtlanmalara neden olabilir.

 

Haber Ara