Dolar

32,5674

Euro

34,7596

Altın

2.492,38

Bist

9.524,59

Tokyo’da mutlaka görmeniz gereken 10 yer

Uzakdoğu sevenler, Tokyo’yu merak edenler beri gelsinler! İşte karşınızda Tokyo gezilecek yerler listem!

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-10 09:14:38

Tokyo’da mutlaka görmeniz gereken 10 yer

Her ne kadar bizlere fiziksel olarak uzak olsa da, Japonya deyince, herkezin içinde bir sempati oluşuyordur elbet. Batının gölgesinden kalmış görkemli tarihinden tutun da, insanlarının sıcak kanlılığına kadar, Japonya'yı çekici kılan birçok özellik var. Eh, biz de dedik ki, Japonya'yı tanımaya Tokyo'dan başlayalım! Başkent Tokyo'yu merak ediyorsanız, gitmek istiyorsanız size Tokyo gezi rehberi kıvamındaki gezilecek yerler listemi sunayım!

Tokyo Modern Sanat Müzesi

Sanat müzesi gezmeden, şehir gezdim denilmez. 1952'de kurulmuş olan bu müzede 4500'e yakın resim, heykel ve sanat eseri yer almakta. Bir gidip görmekte fayda var zira sanat, bir kültürün fikirlerini ve yaşayış biçimini anlamak açısından önemli ipuçları barındırıyor.

Tokyo Kulesi

Tokyo'nun alamet-i farikası olan bu kule yalnızca Tokyo'da değil, Japonya'da görülmesi gerekli olan yerler arasında yer almakta. 333 metre yüksekliği ile dünyanın en uzun çelik kulesi ve Eyfel'den yalnızca 19 metre yüksek. Japonya'nın 2. Dünya Savaşı'ndan sonra yeniden doğumunu simgeliyor. 

Kaneiji Tapınağı

400 senelik uzun ve yoğun bir mazisi olan bu tapınak, kendi döneminin en büyük ve en zengin tapınaklarından biriydi. Savaş zamanında tahrip edilse de, hem tarihe hem de dinsel alana dair epey bilgi barındırıyor.

Tokyo Balık Pazarı

Tokyo yemekleri arasında en meşhurlarından olan suşinin membaı burası. Japonya'ya dair, filmlerde gördüğünüz önemli bölgelerden bir tanesi. Sabah erkenden gidip de, güne nasıl başlanıldığını görmek enteresan bir tecrübe olabilir.

Kitanomaru Park

Dünyanın en büyük parklarından biridir Kitanomaru Park. Aynı zamanda meşhur Tokyo İmparatorluk Sarayı da bu parkın içerisindedir. Baharda açan kiraz çiçeklerinin, sakuraların o romantik, edebi görüntüsü parkı dolduruyor. Giderseniz eğer, sessiz ve sakin yürüyüşlere davet ediyoruz sizleri.

İmparatorluk Sarayı

Tokyo'nun en meşhur ikinci yeri. 1590'da Edo zamanında inşa ediliyor ve döneminin en büyük kalelerinden biri. Japonya'nın kraliyet ailesi hala burda ikamet etmektedir. Giderseniz eğer, Japonya'nın köklü kültürüne dair epey bir bilgiye ulaşabilirsiniz.

Sky Tree

Tu Kulesi de deniyor buraya. Tokyo'nun en yüksek noktası burası ve eğer tepesine çıkarsanız kusursuz bir Tokyo manzarası izleyebilirsiniz. Yalnız uyarayım: Girişinde çok sıra oluyor. Peki gittiğinize değer mi? Tabii ki! Tokyo'yu yukarıdan görmenin keyfi her şeye değer.

Shibuya

Burası Tokyo'nun Times Meydanı. Filmlerde sık sık görülen o meşhur ve kalabalık kavşağı. Yüzlerce insan aynı anda karşıdan karşıya geçebiliyor, gerçekten de İstanbul, bu konuda halt etmiş. Ayrıca etrafında çeşitli, alışveriş yapabileceğiniz mağazalar da mevcut. Eğer etrafınızda insanlar geçerken, kavşağın ortasında durup kafanızın içinde film ya da klip çekmek istiyorsanız kusursuz bir yer!

3007_01

Odaiba

Burası Tokyo Körfezi'nde pek tatlı bir yapay ada. İstanbul'un adalarına benziyor biraz da. 1850'li senelerde savunma amacı ile inşa edilmiş. Ancak herhalde daha sonradan buna ihtiyaç kalmadığı düşünülmüş olacak ki, ada şu an için yaşam ve eğlence alanlarıyla dolu. Adaya pek tatlı bir yolculuk yapıp hem gezebilir hem de eğlenebilirsiniz.

Sensoji Tapınağı

Burası yalnızca Tokyo'nun değil, Japonya'nın turistik yerleri açısından bir hayli önemli bir budist tapınağı. Tokyo'nun en eski tapınağı, yapımı 645 senesinde tamamlanmış. Oldukça renkli ve popüler tapınaklardan. Günümüzde bir inviza mekanı olmaktan çok, insanlarıyla da birlikte yaşamakta olan bir müze olarak kullanılmakta ve bu kültür tanıtılmaktadır.

Sevgili Timetürk okuyucuları, Tokyo'da gezilecek yerler say say bitmez! Gezerken insanlara gülümseyip “Konnichi wa!” demeyi sakın unutmayın!

Hazırlayan: Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara