Dolar

32,3659

Euro

34,9546

Altın

2.325,33

Bist

9.079,97

Toksin nedir? Vücutta toksin nasıl oluşur?

Vücutta halsizlik, yorgunluk, ağrılara neden olan ve ilerleyen süreçte çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasına öncülük eden toksinler vücutta nasıl oluşur? Toksin vücuttan nasıl uzaklaştırılır? İşte detaylar…

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-02 06:53:54

Toksin nedir? Vücutta toksin nasıl oluşur?

Vücuttaki zehirli maddelere toksin denir. Toksin metebolizma aktiviteleri sonucunda oluşabileceği gibi dışarıdan, solunum yoluyla, fiziksel temasla ya da beslenme yoluyla alınabilir.

Vücudumuz çalışmasını devam ettirebilmesi için enerjiye ihtyaç duyar. Bu enerji de hücrelerde glikozun oksijenle yakılması sonucunda elde edilir. Bu işlem sırasında istenileyen toksin adı verilen maddelerde ortaya çıkmaktadır.

Vücutta toksinlerin temizlenmesinden sorumlu olan hayati organ karaciğerdir. Ayrıca böbreklerde karaciğer kadar olmasada toksinlerin vücuttan atılmasında rol oynamaktadır. Eğer bu iki organ fonksiyonlarını tam olarak yerine getiremez durumda olursa, vücutta toksinler fazlasıyla birikmeye başlar.

Vücutta toksinlerin azaltmanın yolları:

 - Bol su içmek; vücudunuzun toksinleri idrar ve ter yoluyla atmasına yardımcı olur. Günde en az iki litre su içmek tavsiye edilmektedir.

- Şeker ve tatlandırıcılardan uzak durmak; Bu maddeler vücutta toksin birikimini artırmaktadır.

- İşlenmiş gıdalar; Bu maddeler hem daha çok yemenize neden olur, hem de vücudunuzda toksik etkiler yaratır.

- Sebze ve meyve tüketimi; Yerel olarak üretilen, organik meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmek oldukça önemli olup mevsim dışında yetiştirilen sebze ve meyveler kimyasal maddeler içerebilir ve bu maddeler vücudunuzda toksinlerin birikmesine neden olabilir.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara