Dolar

32,4954

Euro

34,5650

Altın

2.497,65

Bist

9.548,09

TOKİ modeli Özbekistan heyetine anlatıldı!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Özbekistan Cumhuriyeti İnşaat Bakan Yardımcısı İskandarov Erkin Buriyeviç ve heyetini ağırladı. Yapılan toplantıda TOKİ modeli Özbekistan heyetine anlatıldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-14 18:48:46

TOKİ modeli Özbekistan heyetine anlatıldı!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Özbekistan Cumhuriyeti İnşaat Bakan Yardımcısı İskandarov Erkin Buriyeviç ve heyetini ağırladı. Heyetler arasında gerçekleştirilen toplantıda  TOKİ  modeli Özbekistan heyetine anlatıldı.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, idarenin dünya çapında model olduğunu söyleyerek, TOKİ modelini öğrenmek ve uygulamak isteyen ülkelere tecrübelerini ve finansman modelini aktardıklarını belirtti.

Türkiye inşaat sektörünün dünya genelinde Çin'den sonra ikinci olduğunu söyleyen Ömer Bulut, inşaat sektörünün gelişmekte olan ülkeler için büyük önem arz ettiğine vurgu yaptı.

TOKİ 837 bin konut rakamına ulaştı

TOKİ'nin kurulduğu 1984'den 2002 yılına kadar 43 bin konut üretebildiğini söyleyen Bulut, 2002 yılında başlayan süreçle güçlü hükümet ve siyasi istikrarın sayesinde projeleri hızla hayata geçirdiklerini dile getirdi.

2002 yılından bugüne kadar 837 bin konut rakamına ulaştığını söyleyen Bulut, ayrıca içerisinde hastanelerin, UEFA standartlarında stadyumların, ibadethanelerin, ticaret merkezlerinin, okulların ve üniversitelerin olduğu yaklaşık 15 bin sosyal donatı inşa ettiklerini belirtti. Ömer Bulut, son 16 yılda yaptıkları yatırım bedelinin ise 150 milyar lira olduğunu söyledi.

TOKİ'nin 100'e yakın ülkeyle görüşmeler yaptığını dile getiren Bulut, Özbekistan heyeti ile gerçekleştirilen bu görüşmenin devam etmesi gerektiğini ifade etti. Bulut ayrıca, TOKİ olarak işbirliğine ve desteğe hazır olduklarını söyledi.

Haber Ara