Dolar

32,5869

Euro

34,7911

Altın

2.508,91

Bist

9.693,46

TOKİ kayıtları devam ediyor

Bünyan’da yapılacak olan yeni TOKi konutları için resmi kayıt süreci devam ediyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-09 21:16:25

TOKİ kayıtları devam ediyor

Bünyan Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak amacıyla başlatılan yeni TOKİ projesinde resmi başvuruların 11 Aralık tarihine kadar devam ettiği bildirildi.

Son gün 11 Aralık

Bünyan Belediyesi tarafından daha önce çalışmaları başlatılan yeni TOKİ konutları için resmi başvuru işlemleri sürüyor. Bünyan'da yapılacak olan TOKİ konutlarından ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar 11 Aralık 2015 tarihine kadar 2 oda 1 salon daireler için 4 bin TL, 3 oda 1 salon daireler için ise 6 bin TL peşinat bedelini Ziraat Bankası Bünyan Şubesi'ne açılan hesaplara yatırarak başvuru yapabilecekler.

Projeye başvuru yapabilmek için, aranan bazı şartlar ise şöyle başvuru sahibinin; T.C. vatandaşı olması. Kayseri il nüfusuna kayıtlı veya Bünyan ilçesi sınırları içerisinde en az 1 yıldan az olmamak şartıyla ikamet ediyor olması. Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması. Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı herhangi bir gayrimenkulün olmaması. 25 yaş ve üzerinde olması gerekmekte olup ancak; Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3 bin 200 TL olması, ( Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla ¨3.200 olması gerekmektedir.) Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

Haber Ara