Dolar

32,6001

Euro

34,8184

Altın

2.493,36

Bist

9.497,61

Tofaş Sürdürülebilirlik Raporu'nun ikincisi yayımlandı

Tofaş Sürdürülebilirlik Raporu'nun ikincisi yayımlandı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 11:44:37

Tofaş Sürdürülebilirlik Raporu'nun ikincisi yayımlandı
Tofaş, ilkini 2014 yılında hazırladığı sürdürülebilirlik raporunun ikincisini yayımladı.

Tofaş'tan yapılan açıklamaya göre, 2014 yılında sürdürülebilirlik raporu yayımlayan ilk otomotiv üreticisi olan şirketin bu alandaki ikinci raporu kamuoyuna sunuldu.

Kurumsal Sürdürülebilirlik Politikası çerçevesinde tüm faaliyet alanlarını kapsayan çalışmalar yürüten Tofaş'ın, Global Reporting Initiative (GRI4) standartlarında hazırlanan sürdürülebilirlik raporu, şirketin farklı alanlardaki performansını hem uluslararası kriterlere hem de sektörde kabul gören göstergelere uygun şekilde değerlendiriyor.

Raporda, Tofaş'ı sektör liderliğine taşıyan sürdürülebilirlik ilkeleri ve bu alandaki çalışmaların yanı sıra gelecek hedefleri de yer alıyor. Rapor, yatırımcı ve hissedarlardan çalışanlara, bayi ve tedarikçilerden iş ortaklarına ve sivil toplum kuruluşlarına kadar Tofaş'ın paydaş haritasında yer alan tüm kişi ve kurumlara sürdürülebilirlik yaklaşımı ve bu yaklaşım kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bir bilgi kaynağı oluşturuyor.

Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Cengiz Eroldu, rapora ilişkin değerlendirmesinde, Tofaş'ın 6 bin 500'e yakın çalışanı ve Ar-Ge'de ulaşılan yetkinlik seviyesinin yanında dünya standartlarında üretim ve yatırımlarla geleceğe emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.

İçinde yaşadıkları topluma ve dünyaya karşı sorumluluk bilinciyle sürdürülebilir bir yarının inşası için çalıştıklarını aktaran Eroldu, "Bu doğrultuda, faaliyetlerimizin çevresel, sosyal ve ekonomik boyutlarını bütünsel bir yaklaşımla ele alarak sürdürülebilir gelecek stratejilerine dayalı iş modelleri oluşturuyoruz. Ayrıca tüm süreç ve faaliyetlerimizde hesap verebilirlik, şeffaflık, adillik, sorumluluk kavramlarıyla hareket ediyoruz. Kurumsal yönetim uygulamalarına verdiğimiz önemle beraber, kurumsal sürdürülebilirlik uygulamalarına da gereken hassasiyeti gösteriyoruz. BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yer almamız da bunun bir göstergesi" ifadelerini kullandı.

Erdoldu, yenilenen Doblo modelinin ABD ve Kanada pazarlarına ihracının şirket tarihinde bir kilometre taşı olduğunu belirterek, rapor içeriğinde yer verilen performans başlıklarına da değindi.

Finansal performanslarının yanı sıra üretim, ihracat ve iç pazar faaliyetlerinde de istikrarlı bir seyir izledikleri 2014 yılında kurumsal sürdürülebilirlik performanslarını geliştirmeye devam ettiklerini anlatan Eroldu, 2014 yılında bir önceki yıla göre toplam enerji tüketiminde ve sera gazı salınımında yüzde 5, toplam su tüketiminde ve uçucu organik karbon emisyonlarında ise yüzde 10 iyileştirme sağladıkları bilgisini verdi.

- Küresel iklim değişikliği hem risk hem de gelişim fırsatlarını beraberinde getiriyor

Tofaş'ın, günümüzün en önemli çevresel ve sosyal sorunlarından biri olan iklim değişikliği konusunun, otomotiv endüstrisi üzerinde yarattığı risklerin farkında olduğu belirtilen raporda, bu farkındalıkla, faaliyetlerin iklim değişikliği üzerine etkilerini azaltmaya yönelik çalışmalar yürütüldüğü, otomotiv sektörünün konuya çözüm üretme çalışmalarının desteklendiği vurgulandı.

Bunun yanında, Tofaş'ın sürdürülebilir mobilite çözümleri üretme, daha düşük emisyon değerli araçlar ve alternatif yakıt teknolojileri geliştirme çalışmalarında aktif rol alarak araçların çevresel etkilerinin düşürülmesine ve geleceğin sürdürülebilir otomobil teknolojilerinin üretilmesine katkı sağlayacağı ifade edildi.

Raporda, İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki çalışmaların önemine de işaret edilerek, çalışanlarına güvenli, dinamik, insana değer verilen, adil ve kolektif öğrenme kültürünün hakim olduğu bir çalışma ortamı sunmanın Tofaş'ın temel taahhütleri arasında yer aldığı vurgulandı.

Raporda ayrıca şirketin, iş sağlığı ve güvenliği konusunda performansını artırmaya devam ederek, kayıp günlü kaza frekansını 0,02, kayıp günsüz kaza frekansını 0,04 seviyesine düşürdüğü, iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını "0 kaza" hedefi ve "Adım Adım İş Güvenliği" yaklaşımı doğrultusunda geliştirmeyi sürdürdüğü belirtildi.

"Tofaş Sürdürülebilirlik Raporu"na "www.tofas.com.tr" adresinden erişilebiliyor.

Haber Ara