Dolar

32,4620

Euro

34,7748

Altın

2.477,90

Bist

9.530,47

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-11 16:23:15

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik eleştirilerine ilişkin, "Ben anamuhalefet partisi lideri değilim. Ben TOBB Başkanıyım. Bana muhalefet etmek istiyorsa, seneye gelir, Türkiye'de beceremedi, burada Odalar Birliğinde de boyunun ölçüsünü alır." dedi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB'un 72. Genel Kurulu'nda 2015 yılına ilişkin bütçe harcamaları ve kesin hesabının ibrasının ardından yaptığı konuşmada, genel kurulun başarıyla tamamlandığını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun iki eleştirisinin şahsına yönelik olduğunu ve cevap vermek istediğini belirten Hisarcıklıoğlu, Kılıçdaroğlu'nun, bakanlara teşekkür etmesini eleştirdiğini anımsattı. Hisarcıklıoğlu, "Kendisi ile beni karıştırıyor herhalde. Ben anamuhalefet partisi lideri değilim. Ben TOBB Başkanıyım. Bana muhalefet etmek istiyorsa, seneye gelir, Türkiye'de beceremedi, burada Odalar Birliğinde de boyunun ölçüsünü alır. Bizde hizmet verene teşekkür edilir, ahde vefa vardır. Biz ahilik geleneğinden geliyoruz. Biz emeğin, alın terinin, akıl terinin ne olduğunu çok iyi bilenlerdeniz." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun "TOBB Başkanı laikliğe niye sahip çıkmadı" şeklindeki eleştirisine de yanıt veren Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Kendisinin 2015 yılında televizyon kanalında açıklamaları var, 'Anayasanın ilk 3 maddesi değişebilir' diye kendisinin bizzat ağzından çıkmış söz. İlk üç maddenin içinde ne var? Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti var. Kendisi bir sene de epey bir ilerleme kaydetmiş ama TOBB Başkanı olarak her genel kurulda yeni anayasanın değişmez 4 tane hedefini söylüyorum, 'demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinden vazgeçmeyiz' diyorum. Herhalde bunların farkında değil, başkalarını dinlerken bize böyle bir cevap verdi. Bundan dolayı da kayıtlara geçsin diye sizlere bu açıklamayı yapıyorum."

Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul'da emeği geçenlere teşekkür etti.

Haber Ara