Dolar

32,3157

Euro

35,1299

Altın

2.296,83

Bist

9.064,26

TKÜUGD: 'Türkiye DEAŞ'ın insan kaynağını kuruttu'

Türkiye Cumhuriyeti Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı DEAŞ'la mücadelede Türkiye'nin üstlendiği rolü rakamlarla açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-16 11:03:19

TKÜUGD: 'Türkiye DEAŞ'ın insan kaynağını kuruttu'
Türkiye Cumhuriyeti Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı DEAŞ'la mücadelede Türkiye'nin üstlendiği rolü rakamlarla açıkladı.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Güngör Yavuzaslan Türkiye Cumhuriyeti Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı DEAŞ'la mücadelede Türkiye'nin üstlendiği rolü rakamlarla açıkladığını ifade etti.

Yavuzaslan, Kaymakcı'nın yazısına dayandırarak açıkladığı rakamlarda, "İlk günden itibaren DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu'nda yer alan Türkiye, bugüne kadar yaklaşık 50 bin DEAŞ şüphelisini yasaklılar listesine alarak kaynak ülkelerden Türkiye'ye sokmamış ve bunların Suriye ve Irak'a geçişine engel olmuştur. Ayrıca, 11 bin civarında Suriye ve Irak'a gidebilecek DEAŞ şüphelisi yabancıyı da Türk havalimanlarında ve otobüs terminallerinde sorgulamış ve bunların 2 bin 200'den fazlasını sınır dışı etmiştir. Bugüne kadar 3 bin 544 DEAŞ şüphelisi Türkiye'de gözaltına alınmış ve çoğu yabancı bin 341 kişi tutuklanmıştır. Sınırda arttırdığı güvenlik önlemleri ile Türkiye bir taraftan DEAŞ militan trafiğini ciddi bir şekilde azaltırken, diğer yönden bu cani terör örgütünün petrol ve eski eser kaçakçılığından elde etmeye çalıştığı gelirlere de ağır bir darbe vurmuştur. Türkiye, Irak'ın kuzeyinde binlerce Iraklının DEAŞ'la mücadeleye hazırlanmasına ve eğitilmesine katkıda bulunmuş ve Irak Merkezi Hükümeti ve IKBY güçlerine askeri malzeme desteği sağlamıştır. Türkiye, Irak'a silah ve askeri malzeme taşıyan 2 bin 500'den fazla uçağa üst uçuş iznini kolaylaştırmıştır. Irak'ta yerlerinden edilmişler için 4 kamp kuran ve bin 200 TIR dolusu insani yardım malzemesi gönderen Türkiye son olarak Irak'a 500 yaşam ve okul ünitesi konteyner hediye etmiştir" dedi.

Haber Ara