Dolar

32,5243

Euro

34,8531

Altın

2.488,00

Bist

9.530,66

TKMM olağanüstü toplandı

Türkiye Küçük Millet Meclisi (TKMM), bu ay olağanüstü toplandı. Toplantının konusu darbeler oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-30 15:44:26

TKMM olağanüstü toplandı
Türkiye Küçük Millet Meclisi (TKMM), bu ay olağanüstü toplandı. Toplantının konusu darbeler oldu.

Eylül ayına kadar toplantılarına ara veren TKMM, 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimi nedeniyle bu ay olağanüstü toplandı. Kocasinan Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen TKMM'nin bu ayki konusu darbeler olarak belirlendi. TKMM İl Temsilcisi Adnan Evsen'in kolaylaştırıcı olduğu toplantının konukları darbe mağdurları Faruk Hasetçi ve Mehmet Hüsrevoğlu oldu.

"Darbeler Siyonizmin oyunu"

Türkiye'de yapılan tüm darbelerin, ülkenin gelişmesini istemeyen Siyonizmin oyunu olduğunu söyleyen Faruk Hasetçi, kendisinin de 12 Eylül mağduru olduğunu belirtti. O dönemde gençleri sapcı ve solcu diye ayırarak, çok sayıda kişinin ölümüne ve şehit olunmasına neden olduğunu ifade eden Hasetçi, "Silah ya da silahlı örgüt yok ama 163. Maddeden yargılandık. Mamak Cezaevi'nde 27 gün C-5 denen o işkencehanede işkence gördük. Sadece söyledikleri, 'Siz silahlı örgüt kurup, Türkiye Cumhuriyeti'ni İslami usullere göre yöneteceksiniz ha,' oldu. Olmadık işkenceler yaptılar, tabi ki siz içeride işkence görüyorsunuz ama aileniz de dışarıda işkence görüyor. Yüz binlerin hayatını kararttılar, o gün Mamak Cezaevi'nde 7 bine yakın gözaltı sürecinde ve tutuklu olanlarla birlikte olduk, bir sağdan bir soldan astılar." dedi.

15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişiminin bu kez başarılı olmadığını ve Siyonistlerin oyununu bozduğunu dile getiren Hasetçi, özellikle gençlerin darbelerin nedenleri ve sonuçlarından ders alması gerektiğini vurguladı. Hasetçi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Darbeler yapıldıkları ülkelerin ayağa kalkmasını, hele hele kendi kendine yeten Türkiye'nin ayağa kalkmasını istemeyen Siyonistlerin kurduğu tezgahların oluşumu. Bunu özellikle gençlerin çok iyi anlaması gerekiyor ve bunun illa ki konuşulması gerekiyor. Ne zaman kendimize gelecek olsak darbe yapılıyor, beyin takımında olacak arkadaşlar hapse atılıyor, arkasından ülkenin maneviyatı törpüleniyor, sonrasında yine Siyonistler, Yahudiler ve Ermeniler ülkenin sahibi statüsünde işlem görüyor yine onların kontrolünde demokrasicilik oynanmaya başlıyor. Ama bu seans bu olmadı, halkı hesaplamadılar. Halk Cumhurbaşkanına güvendi ve Rabbimizin ihsanı ile meydanlara geldi, dolayısıyla bu darbeyi gerçekleştiremediler."

Haber Ara