Dolar

32,5051

Euro

34,8694

Altın

2.485,31

Bist

9.530,47

Tivibu ve Beko, 4K yayını için iş birliği yaptı

Tivibu ve Beko, 4K yayını için iş birliği yaptı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-11 13:25:06

Tivibu ve Beko, 4K yayını için iş birliği yaptı
Türk Telekom Grubu'nun televizyon yayıncılığı platformu Tivibu ve Beko, 4K yayını için iş birliğine gitti. İş birliği, Beko Ultra HD TV'lerde 4K yayınların izlenmesine olanak sağlıyor.

Türk Telekom Grubu açıklamasına göre, Tivibu, HD'nin 4 katı net görüntü sunan yüksek kaliteli 4K yayın teknolojisi dönemini başlatıyor. Tivibu'nun Beko ile yaptığı iş birliği,TV'ye entegre modül kullanılarak tüm uyumlu Beko Ultra HD TV'lerde 4K yayınların izlenmesine olanak sağlıyor. Bu gelişmeyle, Türkiye'de ilk defa harici bir uydu alıcı ve kumanda olmadan, hızlı ve kolay kurulum ile kullanıcılara 4K yayın sunulmuş olacak.

Tivibu, 2016'da her ay en az bir futbol karşılaşmasını 4K kalitesinde izleyicileriyle buluştururken, dizi, film ve belgesel gibi içeriklerde de 4K kalitesinde seçenekler sunacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Grubu TV Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Dönmez, grup olarak güçlü altyapı ve teknolojileriyle TV izleme deneyimini tamamen farklılaştıracaklarını ifade etti. Daha net ve gerçekçi görüntü sağlayan 4K standardının, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük ilgi gördüğünü belirten Dönmez, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 4K standardına sahip olan televizyonların oranı giderek artıyor. Bu alanda ilk yayınımızı lider TV markalarından Beko ile yaptığımız iş birliğiyle, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki Celtic karşılaşmasıyla tüketicilere sunduk. Bu iş birliğiyle modül uyumlu Beko Ultra HD TV sahibi olan kullanıcılar, yeni televizyonlarıyla beraber hediye edilen Tivibu Süper Paket ile 4K kalitesinde yayınları izleyebilecek.

Beko ile yaptığımız iş birliği, bizim için 4K yayınlarında bir başlangıç oldu. Önümüzdeki dönemde 4K kalitesinde yayınları daha fazla izleyiciye ulaştırmak için benzer iş birliği çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hedefimiz, 4K yayınları herkese ulaştırmak."

-"İçeriğimizi ve teknolojimizi geliştirmeye devam edeceğiz"

Tivibu modüllerini yakın dönemde Türk Telekom Grup mağazalarında ve tekno marketlerde kullanıcılarla buluşturacaklarını dile getiren Dönmez, bu modülü alan kullanıcıların ekstra bir uydu alıcısına ihtiyaç duymadan Tivibu'yu izleyebileceklerini belirtti.

Dönmez, içerik yatırımlarına devam ettiklerini bildirdi. UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ni üç sezon boyunca Tivibu üyeleri ile buluşturacaklarını hatırlatan Dönmez, şu ifadeleri kullandı:

"Sporun farklı dallarını da Tivibu platformunda sporseverlerle buluşturuyoruz. WTA ve Fed Cup tenis turnuvalarını, Portekiz, Hollanda, Rusya ligleriyle beraber İtalya Kupası'nı, Uluslararası Prömiyer Tenis Ligi'ni ve Amerikan Kolej Basketbol Ligi'ni Tivibu Spor kanallarında yayınlıyoruz. Sinema filmlerinden dizilere, müzik ve eğlenceden çocuk ve tematik belgesel kanallarına kadar geniş bir yelpazede yayın yapıyoruz. 7/24 kesintisiz film keyfi sunuyor, dizi tutkunlarını sevdikleri dizileriyle buluşturuyoruz. İçeriğimizi ve teknolojimizi önümüzdeki dönemde de geliştirmeye devam edeceğiz."

Haber Ara