Dolar

32,3780

Euro

35,0096

Altın

2.325,47

Bist

9.097,45

Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a geçmesi

İki adanın egemenliğinin Suudi Arabistan'a geçmesini öngören anlaşma, Mısır Parlamentosunca nihai olarak onaylandı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-14 23:48:38

Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a geçmesi
Mısır Parlamentosu, Tiran ve Sanafir adalarının egemenliğinin Suudi Arabistan'a geçmesini öngören sınır anlaşmasını nihai olarak onayladı.

Parlamento Başkanı Ali Abdulal, oylama için düzenlenen oturumda, anlaşmayı onaylayanlardan ayağa kalkmalarını istedi. Kabul edenlerin ya da reddedenlerin sayısını belirtmeksizin anlaşmanın kabul edildiğini belirten Abdulal, muhaliflerin oylamanın ayağa kalkılarak ve isim söylenerek gerçekleştirilmesi taleplerine karşılık vermedi.

Mısır Parlamentosu Milli Güvenlik Komisyonu da bugün "anlaşmayı oy çokluğu ile onaylamış" ve genel kurulda oylamaya sunulması için parlamentoya iade etmişti.

Anayasa Komisyonu, dün üç gün süren görüşmelerin ardından, Nisan 2016'da Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Mısır ziyareti esnasında imzalanan anlaşmayı onaylamıştı.

Dün gece saatlerinde onlarca kişi anlaşmanın Anayasa Komisyonu'nda onaylanmasını ve parlamentoda görüşülmesini protesto etmek için başkent Kahire'deki Gazeteciler Cemiyeti önünde gösteri düzenlemiş, olaya müdahale eden polis, 10 kişiyi gözaltına almıştı.

Mısır'da faaliyet gösteren "Basira" isimli araştırma şirketi tarafından yapılan anket sonuçlarına göre, Mısırlıların yüzde 47'si Tiran ve Sanafir adalarının Mısır'a ait olduğuna inanırken, halkın sadece yüzde 11'i söz konusu adaların Suudi Arabistan'ın olduğunu düşünüyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara