Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Tiran Kalesi'ne ilgi artıyor

Mülkiyeti Arnavutluk'un en büyük ailelerinden olan Toptani ailesinde bulunan Tiran Kalesi başkentin turistik cazibe merkezleri arasında.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-06 09:39:31

Tiran Kalesi'ne ilgi artıyor

Arnavutluk'un tarihi ve kültürel mirasına ait birçok esere ev sahipliği yapan Tiran Kalesi başkentin turistik cazibe merkezleri arasında yer alıyor.

Başkentin merkezine yakın bir yerde bulunan Tiran Kalesi, yerli ve yabancı ziyaretçiler için gözde turistik noktalardan biri olmasının yanı sıra Arnavutluk'ta kültür, tarih, mutfak, sanat, iş hanı, eğlence ve tanıtım merkezi işlevi görüyor.
Tiran Belediyesinin 2001 ve 2008 yıllarında gerçekleştirdiği kazılardan elde ettiği verilere göre, kalenin milattan sonra 4-6. yüzyılları arasında İmparator Justinian tarafından yaptırılan veya yeniden inşa edilen surlardan birine ait olduğu düşünülüyor.

KİM TARAFINDAN YAPILDI?

Öte yandan, kurumların ve Toptani ailesinin verilerine göre kalenin son hali eski kalenin kalıntıları üzerine 18. yüzyılın ikinci yarısında Ahmet Paşa Bargjini tarafından yaptırıldı. Kale, 1798 yılında Osmanlı Devleti ile güçlü bağları olan Akçahisarlı (Kruja) Toptani ailesinin eline geçmiş ve mülkiyeti günümüze kadar korundu.

Toptani ailesi ve Tiran Belediyesinin gerçekleştirdiği bir projeyle kale 2018 yılında turizm destinasyonuna dönüştürüldü.

Kalede hediyelik eşya dükkanları, fuar ve sergi alanları, bar ve restoranlar, karakteristik Arnavut el sanatları ürünlerinin bulunduğu dükkanlar ve farklı sanatçıların eserlerinin bulunduğu alanlar ilgi çekiyor.

Haber Ara