Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Tıp öğrencileri ameliyat becerilerini kaybediyor

Prof. Dr. Roger Kneebone, tıp öğrencilerin ekran karşısında fazla vakit geçirdikleri ve bu yüzden öğrencilerin ameliyat dikiş becerilerini kaybettiklerini ifade etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-30 15:12:02

Tıp öğrencileri ameliyat becerilerini kaybediyor

Timetürk Çeviri

Londra Imperial College'da ameliyat eğitimi veren profesör Roger Kneebone gençlerin el becerilerin çok az olduğunu ifade etti.

Profesör Kneebone öğrencilerin çok yüksek derecelerle mezun olduklarını ama kesip dikme becerilerinin olmadığını ifade etti.

Kneebone benim ve meslektaşlarım aldığı eğitimle bugünkü eğitim alan öğrencilere baktığımızda mezun olan öğrenciler herhangi bir el becerisi ile mezun olamıyor.

Dikiş atmak

Profesör gençlerin el becerilerini geliştiren yaratıcı ve sanatsal bir eğitim almalarını gerektiğini ifade etti. Ve ögrenciler daha az yetenekli ve kendine daha az güvenen bir gençlik yetişiyor.

Robotlardan uzak durun

Eğitim kurumu başkanı Alice Bernard hükumet yaratıcı konuların önemli olduğunu ama politikaları bunun tam tersini gösterdiğini söyledi.

Okuldaki öğrencilerin performasın artmasında akademik konuların özüne inilmesi ve yaratıcı konulara önem verilmesi gerekli.

2010 tarihinden bu yana yapılan araştırmalara göre yaratıcı konulara olan eğitim yüzde yirmi oranında düşüş görüldü.

Yaratıcılık sadece sanatçılar için değildir. Tasarım, teknoloji, müzik, sanat, drama çocukların hayal dünyasını, becerisini, problem çözme, psikolojik direnç, takım çalışması, teknik beceri gelişimi için çok önemli olduğunu ifade etti.

Bunlar gençlerin gelecekteki meslekleri açısından hayatlarına yön verecek becerilerdir.

Kaynak: BBC Türkçe

Haber Ara