Dolar

32,6224

Euro

34,7207

Altın

2.520,22

Bist

9.524,59

Time Türk’ün haberi, Yunanistan’ı karıştırdı!

Time Türk olarak dün, bütün haber kanallarından önce manşetten verdiğimiz “Yunanistan savaşa hazırlanıyor!; Geceleri Ege Adaları’na, papaz eşliğinde silah ve asker sevkiyatı yapılıyor” başlıklı haberimiz, Yunanistan’ı karıştırdı. Yunan Dışişleri Bakanlığı, haberin servis edilmesinden ABD ajanaları sorumlu tutarak; Adalara asker sevkiyatının ise tatbikat gereği olduğu ileri sürüldü; ancak sevkiyatın neden papaz eşliğinde geceleri yapıldığı konusunda ise açıklama yapılmadı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-16 23:06:09

Time Türk’ün haberi, Yunanistan’ı karıştırdı!

buyuk1_33

Time Türk olarak dün, bütün haber kanallarından önce manşetten verdiğimiz “Yunanistan savaşa hazırlanıyor!; Geceleri Ege Adaları'na, papaz eşliğinde silah ve asker sevkiyatı yapılıyor” başlıklı haberimiz, Yunanistan'ı karıştırdı. Yunan Dışişleri Bakanlığı, haberin servis edilmesinden ABD ajanaları sorumlu tutarak; Adalara asker sevkiyatının ise tatbikat gereği olduğu ileri sürüldü. 

YUNAN HÜKÜMETİ, HABERİN SERVİS EDİLMESİNDEN
ABD AJANLARINI SORUMLU TUTTU

Yunan hükümeti, haber üzerine acil açıklama yapmak zorunda kaldı.
Adalara asker sevkiyatını inkar eden Yunan Dışişleri Bakanlığı, haberin servis edilmesinden ABD ajanlarını sorumlu tuttu.

buyuk3_35

ADALARA SEVKİYAT
TATBİKAT GEREĞİYMİŞ!

Yunan Çevre, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise şöyle: “Yunan birliklerinin Doğu Ege Adaları'na taşındığı son web siteleri gerçekçi değil. Yunan Silahlı Kuvvetlerinin operasyonel düzeni olağandır. Tüm yolculuklar, 14 Haziran 2019 Cuma günü tamamlanan "STAYING 2019" tatbikatının bir parçası olarak gerçekleştirildi .”

Öte yandan haberin başta Time Türk, Yeni Akit ve A.A'da yayınlanmasından sonra, Yunan gazeteleri, Türk basını ve haber sitelerinde çıkan haberleri sayfalarına taşıyarak, manşetten büyük puntolarla vermesi dikkat çekti.

Her iki bakanlığın açıklamasında, Ege Adaları'na asker sevkiyatının bir papaz eşliğinde dini törenle neden geceleri sessizce yapıldığına dair bir konuya ise değinilmedi..
Öte yandan Yunan Dışişleri Bakanlığı'nın, Adalar'a asker sevkiyatı haberini yapan haber sitelerine yönelik suçlayıcı açıklamaları da tepki topladı.

buyuk2_70

Haber Ara