Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

TİKA, Sudan’da Osmanlı eserlerini restore ediyor

Sudan’daki Osmanlı eserleri, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) restore edilerek sahip çıkılıyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-07 11:49:25

TİKA, Sudan’da Osmanlı eserlerini restore ediyor

"TİKA, GEÇMİŞİNE SAHİP ÇIKIYOR"

“Atalarımızın, binlerce kilometre uzakta zor şartlarda yaptığı eserlere sahip çıkıyoruz." diyen Gürgenci, "TİKA, restorasyon çalışmalarıyla geçmişine sahip çıktığını gösteriyor. Örneğin, Kızıldeniz eyaletine bağlı Sevakin Adası'nda bulunan Osmanlı döneminde gümrük işlemleri için hizmet veren bina vardı. İçinde Hanefi ve Şafii camilerinin de yer aldığı kompleksin restorasyonunu tamamladık.” bilgisini verdi.

SULTAN ALİ DİNAR'IN SARAYI YENİLENİYOR

Söz konusu kompleksin hemen yanındaki Muhafaza binasının restoresinin devam ettiğini belirten Güngenci, şunları kaydetti:

“Restore çalışmalarımız Sudan'ın farklı bölgelerinde devam ediyor. Kuzey Darfur'un başkenti El Faşir'de Sultan Ali Dinar'ın sarayının yenileme çalışmaları sürüyor. Her fırsatta Osmanlı İmparatorluğu'na bağlılığını ortaya koyan Sultan Ali Dinar'ın sarayı, yenilenmiş yüzüyle büyük beğeni toplayacak.

MESCİD-İ KEBİR'DE SON AŞAMAYA GELİNDİ

Hartum merkezde yer alan Mescid-i Kebir'in de (Büyük Cami) restorasyon uygulama projelerinin hazırlanmasında son aşamaya gelindi. Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından o caminin restoresine de hemen başlanacak.”

TİKA, Sudan'da Osmanlı eserlerini restore ediyorFotoğraf: Mescid-i Kebir

Haber Ara