Dolar

32,5409

Euro

34,8821

Altın

2.431,88

Bist

9.771,81

TİKA'nın Tacikistan'daki faaliyetleri

TİKA'nın Tacikistan'daki faaliyetleri

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 18:10:26

TİKA'nın Tacikistan'daki faaliyetleri
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tacikistan Bilimler Akademisi Ahmadi Doniş Tarih, Arkeoloji ve Etnografya Enstitüsü Milli Tarih Eserleri Müzesinin dış cephesini onardı.

TİKA'dan yapılan açıklamada, 2004 yılında Türkiye tarafından onarımı yapılan ve 2014 yılında TİKA yardımıyla çatısı yenilenen Milli Tarih Eserleri Müzesinin dış cephe tamiratının yapılmasının ardından müzenin ziyaretçilere açıldığı belirtildi.

Müze açılışına, Türkiye'nin Duşanbe Büyükelçisi Mehmet Munis Dirik, Tacikistan Cumhuriyeti Bilim Akademileri Başkanı Ferhod Rahimi ve müze yöneticileri katıldı.

Türkiye'nin Duşanbe Büyükelçisi Dirik, açılışta yaptığı konuşmada, Türk-Tacik halkları arasındaki sosyal ve kültürel yakınlıktan bahsederek Türkiye Cumhuriyeti'nin ve TİKA'nın yardımlarının iki ülke halkları arasındaki dostluk bağlarının daha da güçlenmesine katkı sağladığını belirtti.

Tacik yetkililer de Türkiye Cumhuriyeti ve TİKA'nın Tacikistan'da hayata geçirdiği proje ve faaliyetlerden dolayı teşekkür ederek söz konusu müzenin Tacikistan tarih ve kültürünün yansıtılması, sahip olunan değerlerin gelecek nesillere aktarılması açısından büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

Müzede Taş Devri'nden Orta Çağ'a kadar 100 binden fazla tarihi eser sergileniyor.

Haber Ara