Dolar

32,4508

Euro

34,7317

Altın

2.478,81

Bist

9.530,47

TİKA'dan Ukrayna'ya eğitim alanında destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ukrayna’nın Herson Bölgesinde bulunan İvuşka Anaokulunun tadilatı ile okul bahçesine çocuk oyun alanı kurulmasını sağladı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-16 12:06:38

TİKA'dan Ukrayna'ya eğitim alanında destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ukrayna'nın Herson Bölgesinde bulunan İvuşka Anaokulunun tadilatı ile okul bahçesine çocuk oyun alanı kurulmasını sağladı.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Kırım Tatar Türkü çocuklar dahil 134 öğrencinin eğitim gördüğü İvuşka Anaokulu binasının tadilatı ve okul bahçesine çocuk oyun alanı kurulumu TİKA'nın desteği ile gerçekleştirildi.

tika3

Açılış töreninde konuşan Geniçesk Birleşmiş Topluluk Başkanı Oleksandr Tulupov ve Anaokulu Müdürü Naile Dubskih, ülkenin geleceği çocuklara yönelik proje için Türkiye ve TİKA'ya teşekkür etti.

TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Cüneyt Esmer de okul öncesi eğitimin önemini vurgulayarak, bir arada eğitim gören Ukraynalı ve Kırım Tatar Türkü çocuklar için sıcak bir ortamın sağlanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Proje kapsamında anaokulunda eğitim kalitesinin yükseltilmesi, öğrenciler ile eğitmenler için sağlık normlarına uygun ortam oluşturulması amaçlanıyor.

Haber Ara