Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

TİKA'dan Gürcistan'daki Karapapak Türklerine iftar

TİKA'dan Gürcistan'daki Karapapak Türklerine iftar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 12:49:35

TİKA'dan Gürcistan'daki Karapapak Türklerine iftar
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Gürcistan'ın Borçalı Bölgesi'nde yaşayan Karapapak Türklerine iftar programı düzenledi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, tadilatı gerçekleştirilen Kösali Medresesi'nin avlusunda gerçekleşen iftara, Karapapak Türklerinin önde gelen temsilcileri katıldı.

Karapapak Türkleri Aksakallılar Derneği Başkanı Derviş Osman, burada yaptığı konuşmada, "Bizim burada kendimizi güvende hissetmemiz ve başımız dik bir şekilde yürümemiz Türkiye'nin gücüne, istikrarına ve büyümesine bağlıdır" ifadelerini kullandı.

TİKA Tiflis Koordinatörü Mustafa Korkmaz ise soydaş ve akraba toplulukları yalnız bırakmadığını ve bu kapsamda Karapapak Türklerine yönelik başta su ve eğitim projelerine ağırlık verdiklerini belirtti.

Korkmaz, Ermenistan tarafından Borçalı bölgesine gelen suyun kesildiğini ve hemen harekete geçen TİKA'nın açtığı su kuyularıyla 2 köyün su sorununu çözdüğünü kaydetti.

Eğitim alanında özellikle var olan okulların tadilat ve tefrişatına yönelik projelere ağırlık verildiğini vurgulayan Korkmaz, halihazırda 3 okulun tadilatının TİKA tarafından devam ettirildiğini ve gelecek eğitim döneminin açılışına kadar okulların Karapapak Türklerine teslim edileceğini ifade etti.

- Tiflis'te polikliniğe donanım ve tadilat desteği

Öte yandan, TİKA, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'in kuzeybatısında bulunan ve yaklaşık 50 bin nüfuslu Didi Diğomi semt polikliniğine tadilat ve donanım desteğinde de bulundu.

Didi Diğomi Halk Polikliniği'nin Tıbbi Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Tea Eristavi, polikliniğin tadilatı ve donanımı ile ısıtma sisteminin sağlanması konusunda TİKA'dan destek talebinde bulundu.

Talep üzerine, günlük başvuran hasta sayısının 35-40 civarında olduğu ve 18 doktor, 3 hemşire ve 9 idari personelin çalıştığı polikliniğe TİKA tarafından tadilat ve donanım desteği verildi.

Poliklinik Müdürü Eristavi projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "TİKA özellikte toplumun alt tabakasını düşünen bir kurumdur. Gürcistan için ülkede TİKA ofisinin bulunması bir şanstır" diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara