Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

TİKA'dan Gürcistan'da engellilere araç desteği

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-12 19:22:17

TİKA'dan Gürcistan'da engellilere araç desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki AİSİ Engelliler Sosyal Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi'ne 18 kişilik servis aracı hediye edildi.

AİSİ'nin merkezinde düzenlenen törene, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, TİKA Tiflis Koordinatörü Necla Demirdağ, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ali Oğuzhan Yüksel, Gürcistan Stratejik Analiz Merkezi Kurucusu Nodar Kharşiladze, merkez yetkilileri ve diğer davetliler katıldı.

Törende konuşma yapan Büyükelçi Yazgan, AİSİ'ye ilk kez geldiğini, burada sıcak bir yuva gördüğünü söyledi.

Merkeze verdiği sürekli destek dolayısıyla TİKA yönetimine teşekkür eden Yazgan, bu merkezin Türkiye ile Gürcistan arasındaki dostane ilişkilerin simgesi olduğunu belirtti. Yazgan, "Burada Gürcü-Türk dostluğunun izleri var." dedi.

Merkeze yardımlarının gelecekte de süreceğini vurgulayan Yazgan, konuşmasının ardından servis aracının anahtarını merkez yöneticilerine teslim etti.

AİSİ Başkanı Givi Çikobava ise Gürcistan'a ve merkeze verdikleri somut destek dolayısıyla Türk hükümeti ve halkına şükranlarını sundu.

Törenin sonunda, Yazgan ve Demirdağ, merkezde eğitim alan engelli çocuklara okul çantaları ve kırtasiye malzemeleri hediye etti.

Engelli çocuklar, düzenlenen konserde çeşitli şarkılar söyledi.

Törenin ardından AA muhabirine konuşan Demirdağ, TİKA'nın, Gürcistan'a sağlık alanında her zaman yardım etmeye hazır bir kuruluş olduğunu belirtti.

Demirdağ, "2013 yılından beri çeşitli alanlarda destek sağladığımız AİSİ Engelliler Sosyal Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi'ne verdiğimiz bu servis aracı sayesinde, merkezden hizmet alan engellilerin merkeze ulaşımı kolaylaşmış olacak ve merkezin kurumsal kapasitesine katkı sağlamış olacaktır." dedi.

Haber Ara