Dolar

32,5037

Euro

34,5737

Altın

2.500,80

Bist

9.548,09

TİKA'dan CARICOM'a video telekonferans sistemi desteği

TİKA'dan CARICOM'a video telekonferans sistemi desteği

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 11:35:07

TİKA'dan CARICOM'a video telekonferans sistemi desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Karayip Topluluğu'na (CARICOM) üye ülkeler arasındaki iletişim kapasitesinin arttırılması kapsamında ileri teknoloji video telekonferans sistemi desteğinde bulunulduğu belirtildi.

TİKA'dan yapılan açıklamada, temin edilen cihazın, AND'de CARICOM Sekretaryası'nın da yer aldığı Florida'nın Miami şehrinde bulunan Verizon Terremark NAP of Americas binasında düzenlenen bir törenle yetkililere teslim edildiği ifade edildi.

Törene, Türkiye'nin Miami Başkonsolosu Özgür Kıvanç Altan, CARICOM Sekreteryası Program Müdür Yardımcısı David Chan, TİKA Meksika Program Koordinatör Yardımcısı Muhammed Ünal, CARICOM Teknik Personeli Reeve Ramharry ve firma yetkililerinin katıldığı belirtildi.

Teslim töreninde açıklamalarda bulunan CARICOM yetkililerinden David Chan, TİKA tarafından temin edilen ileri teknoloji video telekonferans cihazı sayesinde birliğin iletişim altyapısının daha da kuvvetleneceğini ve bu destekten dolayı Türkiye'ye teşekkür ettiği ifade edildi.

-Latin Amerika ve Karayip bölge ülkeleri

Türkiye'nin Latin Amerika ve Karayip bölge ülkeleriyle ilişkileri 2006 yılında ivme kazandı. İkili ilişkileri geliştirme doğrultusunda 2006 yılı, Türkiye'de Latin Amerika ve Karayipler Yılı olarak ilan edilmişti.

Daha sonra 2014 yılında İstanbul'da yapılan Türkiye-Karayip Topluluğu (CARICOM) İstişare ve İşbirliği Mekanizması Dışişleri Bakanları 1. Toplantısı'nda, CARICOM'a üye ülkelerin kullanmakta olduğu sisteminin yetersiz kaldığı ve Türkiye tarafından yenilenmesine karar verilmişti.

CARICOM, 15 üye ülkesiyle bölge ülkeleri arasında ekonomi ve altyapı alanındaki işbirliği ve entegrasyonu arttırmak amacıyla 1973 yılında kuruldu. CARICOM'a üye ülkeler arasında, Antigua, Barbuda, Bahama Adaları, Barbados, Belize, Dominika, Greneda, Guyana, Haiti, Jamaika, Montserrat, St. Cristopher ve Nevis, St. Lucia, St. Vincent ve Grenadines, Surinam, Trinidad Tobago gibi ülkeler yer alıyor. Birliğin sekreteryası ise Guyana'nın başkenti Georgetown'da bulunuyor.

Haber Ara