Dolar

32,4615

Euro

34,7272

Altın

2.486,18

Bist

9.524,59

TİKA Afganistan'da klinik yaptırdı

Afganistan'da birçok alanda yüzlerce projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Belh vilayetinde yaptırdığı klinikle binlerce kişinin derdine derman olacak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-18 12:12:44

TİKA Afganistan'da klinik yaptırdı

TİKA'nın bu ülkede yürüttüğü önemli projelerden Şadiyan Kliniği, Afganistan Sağlık Bakanı Firuzuddin Firuz, Sağlık Bakanı Yardımcısı Feda Muhammed Paikan, Belh Vali Yardımcısı Muhammed Beşir Tevhidi, Belh İl Şura Başkanı Muhammed Afzal Hadid, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Zeki Bulduk, Koordinatör Yardımcısı Savaş Gündüz ve Afgan yetkililerin katılımıyla açıldı.

6_23

Törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Firuz, Türkiye ile Afganistan'ın iki dost ve kardeş ülke olduğunu söyledi.

Türkiye'nin TİKA aracılığıyla Afganistan genelinde sağlık alanında yaptığı yardımlarla kendilerine çok büyük destek olduğunu ifade eden Firuz, bu nedenle Türk halkına ve Türkiye devletine teşekkür etti.

4_53

"HASTANELERDE ŞU ANA KADAR YAKLAŞIK 8 MİLYON HASTA TEDAVİ EDİLDİ"

Belh Vali Yardımcısı Tevhidi de Türkiye'nin her zaman Afganistan halkının yanında olduğunu belirtti. Türkiye'nin Afganistan'da çok önemli projeler hayata geçirdiğini dile getiren Tevhidi, bu projeler sayesinde birçok ihtiyacın giderildiğinin altını çizdi.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Bulduk da TİKA'nın ülke genelinde yaptığı yardım faaliyetlerden bahsederek bu yardımların devam edeceğini söyledi. Bulduk, ''TİKA yıllardır Afganistan'ın Faryab, Cüzcan ve Tahar vilayetinde 12 yıldır hastane işletmektedir ve bu hastanelerde şu ana kadar yaklaşık 8 milyon hasta tedavi edildi'' dedi.

5_47

Haber Ara