Dolar

32,5121

Euro

34,9634

Altın

2.433,33

Bist

9.783,42

Ticaret Bakanlığı 115 işçi alımı yapacak… Ticaret Bakanlığı işçi alımı başvuru şartları neler?

Ticaret Bakanlığı 115 kişilik işçi alımı yapacağını duyurdu. Sürekli İşçi Kadrosunda çalıştırılmak üzere yapılan alımlarda, kadro bilgisi olarak silahlı güvenlik görevlisi ve beden işçisi alınacağı paylaşıldı. Peki, İŞKUR üzerinden gerçekleşecek işçi alımları için aranan şartlar neler, başvurular hangi tarihler arasında yapılacak?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-15 14:13:54

Ticaret Bakanlığı 115 işçi alımı yapacak… Ticaret Bakanlığı işçi alımı başvuru şartları neler?

Ticaret Bakanlığı, 70'i koruma ve güvenlik hizmetlerinde görevlendirilecek, 45'i beden işçisi olmak üzere toplamda 115 işçi alımı yapacağını duyurdu.

Resmi gazetede yayınlanan ilana göre işçi alımlarının tümü İŞKUR üzerinden gerçekleşecek.

BAŞVURULAR 15-19 ŞUBAT TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞECEK

Başvurular, Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) "esube.iskur.gov.tr" adresi üzerinden 15-19 Şubat'ta elektronik olarak yapılacak. Şahsen, posta ya da e-posta yoluyla başvurular kabul edilmeyecek.

Gerekli şartları taşıyan adaylar, ilanın İŞKUR internet sitesinde yayımlanmasından itibaren 5 gün içinde "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifreyle giriş yaparak başvurularını gerçekleştirebilecek. İŞKUR kaydı olmayan kişilerin en yakın İŞKUR şube müdürlüklerine giderek kayıt yapması ya da online olarak kayıt oluşturması gerekmektedir. İŞKUR'a kayıt başvuru için kimlik belgesi bilgileri ve T.C. kimlik numarası ile şahsen başvuruda bulunmak önemlidir.

BAŞVURU ŞARTLARI

  1. 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesi (A) bendi hükümleri kapsamında;
  2. Türk Vatandaşı olmak,
  3. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  4. Askerlik ile ilişiği bulunmamak (yapmış/yapıyor olmak, tecilli veya muaf olmak)
  5. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  6. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
  7. İlan tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak,
  8. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak şartlar

ADAYLAR SÖZLÜ SINAVA TABİ TUTULACAK

Ticaret Bakanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, Ticaret Bakanlığı işçi alımı sözlü sınav ile yapılacak.

Sözlü sınav günü, saati ve yeri ile sınava katılmaya hak kazanan adaylar, Ticaret Bakanlığının internet adresinden bildirilecek. Bu duyuru tebliğ mahiyetinde olacak ve ilgililerin adreslerine posta yoluyla ayrıca tebligatta bulunulmayacak.

Sözlü sınav için nihai listede yer alan adayların hangi belgeleri teslim edeceği, belge teslim yeri, tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemleri Ticaret Bakanlığı internet adresinden duyurulacak.

KURA İŞLEMLERİ

Noter huzurunda gerçekleşecek kura çekilişi 25 Şubat saat 11.00'de Ticaret Bakanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri dolayısıyla adaylar salona alınmayacak.

Kura tarihi, saati ve yeri ile ilgili ortaya çıkabilecek değişiklikler ile asıl ve yedek adaylara ilişkin liste Ticaret Bakanlığının internet sitesi "www.ticaret.gov.tr" adresinden duyurulacak. Bunun için adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ VE BEDEN İŞÇİSİ ALIMI HANGİ ŞEHİRLERDE OLACAK?

Koruma ve güvenlik görevlisi (silahlı) olarak çalışacaklar, İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara, Mersin, Edirne, Antalya, Gaziantep, Malatya, Van, Diyarbakır ve Ağrı'da görev yapacak.

Beden işçisi olarak istihdam edilecekler ise İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara, Mersin, Edirne, Hatay, Antalya, Samsun, Gaziantep, Trabzon, Malatya, Van, Diyarbakır, Şırnak ve Ağrı illerinde görevlendirilecek.

Haber Ara