Dolar

32,5998

Euro

34,8565

Altın

2.494,74

Bist

9.542,85

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı:

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-06 10:23:18

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı:
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, 11 Temmuz'da Avrupa'nın en iyi havayolu ödülünü altıncı kez alacaklarını belirterek, "Bu, Türkiye'deki havacılığın aldığı ödül. Hepimizin ortak paydası. Benim için en büyük ödül, lokal yolcunun yeniden geri dönmesi, yeniden hisse değerimin, bu yolcunun geri dönüşüyle şirketin daha kar elde etmesi. Yeniden Türkiye'de, turizmde otellerin, uçakların, havalimanlarının dolması..." dedi.

Aycı, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde terör saldırısının ardından yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Terminaldeki yerli ve yabancı yolcularla sohbet eden Aycı, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Kontuarları da ziyaret eden Aycı, terör saldırısında 9 çalışanının hayatını kaybettiği yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services'in (TGS) personeliyle görüştü.

Aycı'ya incelemeleri sırasında TGS Genel Müdürü Nurzat Erkal ile bazı THY yetkilileri eşlik etti. Daha sonra THY bilet satış ofisine giden Aycı, burada bir yolcunun bilet değişim işlemlerini yerinde izledi. Bilet alan yolcularla da konuşan Aycı, daha sonra TGS personelinin dinlenme odasına geçti. Buradaki çalışanlarla görüşen Aycı, terör saldırılarında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara Allah'tan acil şifalar diledi.

Çalışanların Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Aycı, yaşamını yitirenler için dua etti. Aycı ile Erkal, havalimanındaki incelemelerin ardından terör saldırılarında hayatını kaybeden TGS personellerinin evlerine ziyarette bulundu.

- "Brüksel, 12 gün havalimanını açamadı"

Aycı, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün de aralarında bulunduğu yöneticilerle İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği'ni (İHMD) ziyaret ederek, basın mensuplarıyla bayramlaştı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aycı, THY'nin 11 Temmuz'da Avrupa'nın en iyi havayolu ödülünü altıncı kez alacağını ifade ederek, "Bu, Türkiye'deki havacılığın aldığı ödül. Hepimizin ortak paydası. Benim için en büyük ödül, lokal yolcunun yeniden geri dönmesi, yeniden hisse değerimin, bu yolcunun geri dönüşüyle şirketin daha kar elde etmesi. Yeniden Türkiye'de, turizmde otellerin dolması, uçakların dolması, havalimanlarının dolması... Benim için en büyük ödül bu." diye konuştu.

Aycı, bir gazetecinin, "EURO 2016'daki THY reklamlarının etkisini, reklam için ayırdığınız bütçenin kaç katını çıkardınız?" sorusunu, "Çok katını çıkardık. Biz bu hesapları yaparken çok ince hesaplar yapıyoruz. UEFA bizimle imzalarken, 'Çok zorlu müzakere süreci sonrası buraya geldik' dedi. 55 yıllık kupa tarihinin ilk havacılık sponsorluğu." yanıtını verdi.

Atatürk Havalimanı'nın, terör saldırılarının ardından herkesin cansiperane çalışması sayesinde kısa sürede uçuş trafiğine açıldığını belirten Aycı, Türkiye'nin yoluna güçlü şekilde devam ettiğini anlattı.

Aycı, şunları kaydetti:

"Pek çok ülkenin altından kalkamadığı, altından da kalkamayacağı ve kaldıramayacağı şeyleri Türkiye kaldırıyor. Sanırım bu da dostu da düşmanı da çok şaşırtıyor. Allah bin kere razı olsun. Bizim milletimiz özverili bir millet. Kardeşlerimiz, arkadaşlarımız, işe gelmeye, işine dört elle sarılmaya devam ediyor. Bu ülkede mayamız sağlam. Brüksel, 12 gün havalimanını açamadı. Türkiye müzakereler konusunda ülke olarak çok önemli adımlar atıyor. Bu saldırının zamanlaması çok manidardır."

- "Transit yolcuyla ilgili de yüzde 22 artış yaptık"

Aycı, yaşanan küresel, bölgesel ve yerel gelişmelerin lokal yolcu pazarında bir etki oluşturduğunu, bunun da bilançoya hemen yansıdığını söyledi.

"Biz lokal trafikte yüzde 30'luk düşüşü hemen transit yolcuyla kapatmaya kalktık. Transit yolcuyla ilgili de yüzde 22 artış yaptık" diyen Aycı, doluluk oranlarının şu an yüzde 74'lerde olduğuna dikkati çekti.

Aycı, lokal trafik döndüğünde, bu yolcunun transitle birleştiğinde İstanbul'un daha büyük ve önemli hale geleceğini dile getirdi. Atatürk Havalimanı'nın, Londra Heathrow dışında Avrupa'daki bütün havalimanlarının önüne geçtiğini kaydeden Aycı, 2016'nın üçüncü ve son çeyreğinde daha iyi olacaklarını bildirdi.

ABD'de günlük 6 bin 500 yolcu taşıdıklarını, hedeflerinin bunu 10 bin yolcuya çıkarmak olduğunu anımsatan Aycı, "ABD'de transiti çalıştırmak için dünyanın en zengin pazarını burayla bağlayabilmek konusunda çalışıyoruz. Bunu başarmak için de ABD'de bilinirliliği, reklam ve sponsorluklarla artırmak istiyoruz. Örneğin Super Bowl'da yer alarak ABD'nin üçte birine en az bir kere ulaştık." değerlendirmesini yaptı.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı, Güney Kıbrıs Rum kesiminin EURO 2016'daki THY'nin reklamlarına yer vermediği iddiasının sorulması üzerine de şunları kaydetti:

"Önce raporlara bakacağız. Turnuva bitiminde ilgili ajanslarımızdan bunları alacağız. Bizim bu konudaki sponsorluğumuz ile bu söylenilen şeyler gerçekten oldu mu olmadı mı ona bakacağız. Haklarımızı, sözleşmelerimizi hukukçularımız inceleyecekler. Hukukçularımızın inceledikten sonra verecekleri mütalaalarda bu konuda bizim bir hak mağduriyetine uğradığımız söz konusu olursa Dışişleri Bakanlığımızla da temasa geçer, onlarla da ülkenin uluslararası ilişkiler perspektifine bakarak şirketimizin hukukunu her alanda ve her yerde korumakla mükellefiz."

Gelecek yıl Turkish Airlines Euroleague Final Four'unun İstanbul'da yapılması için çalışmalar yaptığını aktaran Aycı, "Benim gönlümden geçen bir Türk takımının kazanması. Kupayı orada Fenerbahçe'ye veremedim diye çok üzüldüm" dedi"

Aycı, Fenerbahçe basketbol takımıyla sponsorluk anlaşmasına bu yıl da devam edeceklerini bildirdi.

Bir gazetecinin, "Göreve geldiğiniz günlerde pilotları anlamak için uçuş dersleri alacağınızı söylemiştiniz. Uçuş dersleri alacak mısınız?" sorusuna Aycı, "Aydın Çıldır Havalimanı THY'nin önemli bir eğitim merkezidir. Pilotlarımızı yetiştireceğimiz bir merkez olacak. Ben arada çıkartırım PPL'yi (Hususi Pilot Lisansı)" cevabını verdi.


Haber Ara