Dolar

32,5202

Euro

34,7316

Altın

2.488,50

Bist

9.524,59

THY uçağına bomba ihbarı

New York-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağına bomba ihbarı yapıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-22 10:37:29

THY uçağına bomba ihbarı

Türk Hava Yollarının (THY) New York-İstanbul seferini yapan uçağı, bomba ihbarı nedeniyle Kanada'nın Halifax kentine acil iniş yaptı. Nova Scotia polisinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, New York'tan İstanbul'a giden TK2 sefer sayılı uçağın Halifax'a acil iniş yaptığı belirtildi. Uçağın boşaltılmakta olduğunu kaydeden polis, köpeklerle patlayıcı araması yapılacağını bildirdi.

New York-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları uçağının bomba ihbarı nedeniyle Kanada'nın Halifax Havalimanı'na acil iniş yapmasının ardından yolcular ve mürettebat tahliye edildi. Halifax Havalimanı Twitter hesabından yapılan duyuruda ise uçağın yerel saatle 12.53'te havalimanına iniş yaptığı, uçakta bulunan 256 kişinin otobüslerle terminale götürüldüğü bildirildi. 

Güvenli bir bölgeye çekilen ve motorları durdurulan uçakta güvenlik güçleri, dedektör köpeklerin de yardımıyla arama yapıyor. İtfaiye ekibinin de olası bir tehdide karşı havalimanında önlem aldığı belirtildi. Polis, bomba ihbarınının kaynağına ilişkin bilgi vermedi. Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal, emniyet yetkilileri ile birlikte THY uçağı ile ilgili gelişmeleri takip ediyor.

Air France uçağı da bu hafta içi bomba ihbarı üzerine Halifax'a acil iniş yapmıştı.

Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Ünal: "Ortak kriz merkezi kurduk"

Bomba ihbarı nedeniyle Kanada'nın Halifax Havalimanına zorunlu iniş yapan THY uçağıyla ilgili kriz merkezi kuruldu. Kanada güvenlik birimleri, Uluslararası Güvenlik Forumu nedeniyle Halifax'ta bulunan Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal'ı gelişmelerle ilgili bilgilendirdiler. Emniyet yetkilileri ile birlikte Halifax Stanfield Havalimanı'na geçen Büyükelçi Ünal, yolcuların tahliyesine nezaret etti.

Daha önce hazırlanan bomba imha ekipleri, patlayıcı uzmanları ve özel eğitimli köpekli timler, uçağın alana inmesi ile birlikte çalışmaya başladı. Kanada Kraliyet Atlı Polisi'nden (RCMP) yapılan açıklamada, ihbara ilişkin detay verilmeyeceği belirtilerek, uçağın ve uçaktaki tüm bagajların aranacağı bildirildi.

Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal, "Halifax, Montreal, Toronto ve İstanbul ile ortak kriz merkezi kurduklarını" söyledi. Ünal, "Uçak havaalanına indikten sonra, apronda uzak ve güvenli bir bölgeye alındı. Yolcularımız salimen tahliye edildi. Bomba uzmanları ile diğer ekipler uçağı arıyorlar. Güvenlik görevlileri, yolcuların hepsinin tek tek ifadesine başvuracak. Biz de gelişmeleri yerinde takip ediyoruz" dedi.

Haber Ara