Dolar

32,5090

Euro

34,9362

Altın

2.438,20

Bist

9.716,77

Theresa May, istifa tartışmalarına nokta koydu

İngiltere Başbakanı May Kraliçe'den yeni hükümeti kurabilmek için izin isteyecek.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-09 12:46:34

Theresa May, istifa tartışmalarına nokta koydu

DW'nin haberine göre  İngiltere Başbakanı Theresa May'in çoğunluğu kaybettiği genel seçimler sonrasında bugün Kraliçe Elizabeth'ten hükümeti kurmak için izin isteyeceği açıklandı.

Theresa May'in sözcüsü tarafından yapılan açıklamada Brexit müzakerelerinde elini kuvvetlendirmek ve parlamentoda sandalye sayısını artırmak için gittiği erken seçimlerde sahip olduğu çoğunluğu yitiren May'in TSİ ile 14:30'da Kraliçe ile görüşeceği bildirildi.

Oy sayımının büyük ölçüde tamamlandığı seçimlerde ajanslar May'in muhafazakarlarının 650 sandalyeli parlamentoda oyların 318'ini aldığını, ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin ise 261 sandalye aldığını duyurdu. Çoğunluğu kazanmak için 326 sandalye gerekiyordu.

May "Şu anda bu ülkenin ihtiyacı olan şey istikrardır" şeklinde bir açıklama yaptı ve muhafazakar partinin çoğunluğu sağlaması durumunda istikrarın olacağını belirtti. İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn ise May'in halktan güçlü bir yetki alma planının geri teptiğini, istifa etmesi ve "bu ülkenin insanlarının gerçek temsilcisi olan partiye yol açması" gerektiğini söyledi.

Therese May bir sonraki seçimler 2020 yılında yapılacak olmasına rağmen yedi hafta önce erken seçim kararı almıştı. Bu kararı aldığında May'in seçimlerden güçlü bir şekilde çıkacağı tahmin ediliyordu.

 

Haber Ara