Dolar

32,3667

Euro

35,0588

Altın

2.324,81

Bist

9.079,97

Theresa May'den saldırı açıklaması: Muhtemel terör saldırısı

İngiltere Başbakanı Theresa May, Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park Camisi yakınlarında teravih namazı sonrası Müslümanları hedef alan araçlı saldırıya ilişkin, olayın 'muhtemel terör saldırısı' olarak değerlendirildiğini açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-19 13:22:21

Theresa May'den saldırı açıklaması: Muhtemel terör saldırısı

İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamada, Theresa May'in sabah saatlerinde saldırıyla ilgili acil kabine toplantısına (Cobra) başkanlık edeceği duyuruldu. May'in ifadelerine yer verilen açıklamada, İngiliz lider, olayın "muhtemel terör saldırısı" olarak ele alındığını kaydetti. Bir erkeğin olay yerinde hayatını kaybettiği saldırıda yaralanan 10 kişiden 8'inin Londra'daki 3 hastanede tedavisi sürüyor, iki hafif yaralı ise ayakta tedavi edildi.

Londra polisinden yapılan açıklamada da Finsbury Park semtinde kamyonet sürücüsünün aracıyla kaldırımdaki yayalara çarptığı, olayın terörle mücadele birimi tarafından inceleneceği aktarılmıştı.

AKIL SAĞLIĞI TESTE TABİ TUTULACAK

Londra polisi, 48 yaşındaki sürücünün önlem amacıyla hastaneye götürüldüğünü, taburcu edilmesini takiben sorgusuna başlanacağını ve akıl sağlığının teste tabi tutulacağını duyurmuştu.

Yerel saatle 00.20'de (TSİ 02.20) Finsbury Park Camisi yakınında bulunan "Muslim Welfare House" adlı toplum merkezi önünde teravih namazı çıkışı bir kamyonet sürücüsü, aracını kaldırımdaki yayaların üzerine sürmüştü.

Londra merkezli Britanya Müslüman Konseyi Genel Sekreteri Harun Khan, saldırganın eylemiyle teravihden çıkanları "kasten hedef aldığını" vurgulamıştı.

Caminin bulunduğu ve adını aldığı Finsbury Park semti, genellikle konutların bulunduğu yerleşim alanlarından oluşuyor, Türkçe konuşan toplum üyeleri de bu bölgede yoğun ikamet ediyor.

BEYAZ BİR İNGİLİZ ERKEK

Görgü tanıkları, "beyaz bir İngiliz erkek" olarak tanımlardıkları saldırganın aracını cami yakınındaki kaldırımda bulunan vatandaşların üzerine sürdüğünü ve "Müslümanları öldüreceğim" diye bağırdığını aktarmıştı.

Olay yerindekiler tarafından yakalanan ve aracın şoförü olduğu düşünülen bir kişi ise olay yerinde polis tarafından gözaltına alınmıştı. Londra'da bu ay başında ve mart ayında benzer saldırılar yaşanmıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara