Dolar

32,6000

Euro

34,8098

Altın

2.496,99

Bist

9.472,33

The Guardian: Cemal Kaşıkçı İran karşıtı televizyon nedeniyle öldürüldü

The Guardian: Gazeteci Cemal Kaşıkçı, Suudilerin İran karşıtı kanalını fonlamasını ifşa ettiği için öldürüldü

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-09 10:43:04

The Guardian: Cemal Kaşıkçı İran karşıtı televizyon nedeniyle öldürüldü

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Suudi Muhalif Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da Suudi Konsolosluğu'nda öldürülmesinin nedeninin Riyad'ın İran'a karşı açılan İngiltere merkezli bir televizyonu fonlamasını ifşa etmesinden kaynaklanabileceği iddia edildi.

2 Ekim tarihli bir haberde gazete, Suudi hükümetine yakın bir kaynağın ifadelerine dayanarak İran karşıtı Londra merkezli televizyon kanalının Suudi kraliyetinden her yıl 250 milyon dolar destek aldığını yazdı.

O KAYNAK KAŞIKÇI'YDI İDDİASI

The Guardian muhabiri ise Cuma günü yayınlanan tweetinde haber kaynağının Washington Post yazarı Gazeteci Cemal Kaşıkçı olduğunu ve haberin yayınlandığı gün öldürüldüğünü ileri sürdü.

The Guardian sonrasında da aynı kaynağa dayanarak Iran International adlı bu kanalın gizli bir yabancı sermaye ve şirket tarafından fonlandığını, şirketin başındaki işadamının ise Veliaht Prens Muhammed Bin Salman'a yakın bağları olduğunu yazdı.

Aynı kaynak The Guardian'a Veliaht Prens Salman'a medya danışmanı olarak hizmet eden Saud al-Qahtani'nin de Iran International kanalının fonlanmasından aracı kişilerden olduğu aktarıldı. Al Qahtani de Gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sonra görevden alınan kişilerdendi.

Muhabir tarafından Kaşıkçı olduğu ileri sürülen bu kaynağın, “Bu para kraliyet ailesinden geliyor” dediği aktarıldı.

Bu yaz başında televizyon kanalı İran'da gerçekleşen terörist saldırıyı övmesi nedeniyle eleştirilmiş ve Ahvaz'daki saldırıyla ilgili İran karşıtı bir terörist grubun gösterilerini de canlı yayınlamıştı.

Katledilen Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın naaşının nerede olduğu hala bilinmiyor.

Kaynak: Press TV

 

Haber Ara