Dolar

32,6237

Euro

34,7525

Altın

2.502,71

Bist

9.524,59

The Economist: IŞİD, Suriye'nin doğusunda bir 'İslam devletçiği' olsun

İngiliz yayın organı The Economist, IŞİD'in Musul'dan çıkmasına izin verilerek örgütün Suriye'nin doğusuna yönlendirilmesinin en iyi çözüm olduğunu yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-24 23:30:31

The Economist: IŞİD, Suriye'nin doğusunda bir 'İslam devletçiği' olsun

Musul'un IŞİD'den alınmasına yönelik operasyonlar sürerken, Batı medyasında Musul operasyonu ile ilgili farklı yorum ve düşünceler aktarılmaya devam ediyor.

İSTİKRAR İÇİN SÜNNİ ÇOĞUNLUĞUN SESİ DUYULMALI

The Economist'te yer alan bir Musul değerlendirmesinde, Musul'un IŞİD'den kurtulacağına dair çok az şüphe bulunduğu, ancak esas sorunun istikrar için "Sünni çoğunluklu" Musul'un siyasi sesinin duyulmasını izin verilmesi gerektiği söylendi.

Operasyona katılan tarafların azami dikkatle hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken The Economist,  "Musul'un yeni bir Halep olmasına izin verilmemeli" diyerek, Musul veNinova vilayetinin Şiiler tarafından alındığına ilişkin bir görüntüden kaçınılması gerektiğini savundu.

Bölgenin Sünni Arap çoğunluğa sahip olduğunu söyleyen eden The Economist, bu nedenle geniş bir özerklikten yararlanması gerektiğini yazdı.

"SURİYE'YE GEÇMELERİNE İZİN VERİLMELİ"

The Economist, operasyona katılan taraf ve grupların IŞİD ile ölene kadar savaşmak zorunda kalabileceğini ancak bundan kaçınmak için IŞİD unsurlarının  Musul'dan çıkmasına izin verilmesi gibi bir öneride bulunuyor.

İlgili yazıda "IŞİD'e kentten doğu Suriye'ye güvenli geçiş sağlanması olacaktır. Musul'u hızlıca ve kansız bir şekilde alma ödülü, doğu Suriye'de izole edilmiş bir İslam Devletçiğinin biraz daha yaşaması bedeline değer" deniyor. 

Haber Ara