Dolar

32,3160

Euro

35,1282

Altın

2.295,92

Bist

9.067,29

Test Sürüşünün İncelikleri

Yeni bir otomobil, ilk kez siz kullanıyor olsanız da ikinci sahibi olmaya aday olsanız da yine debüyük bir yatırım anlamına geliyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-19 08:37:18

Test Sürüşünün İncelikleri

Hem canınızı, hem emeğinizi hem de zamanınızı emanet ettiğiniz otomobillerde satın alırken tüm araştırmanızı yapmış olmanız, aracın etrafını gezip her
şeyi kusursuz olduğuna kanaat getirmiş olmanız dahi test sürüşü yapmadan ikinci el otomobil satın almak için bahane olmamalı.

Test Sürüşünde en önemli detay ise yalnız gitmemek. Mümkünse otomobil ile alakalı tecrübesi olan bir tanıdığınızı arka yolcu koltuğuna oturtmanız hem gözünüzden kaçacak ses ve titreşimler için ikinci bir çift göz hem de yolcu konforunu test etmek anlamına geliyor.

Test sürüşünüzü uzun tutmaya çalışın, araç ile ne kadar çok vakit geçirirseniz o kadar önemli. Test sürüş güzergahınızı ise aracın sık kullanılacak hız aralıklarını test etmeye uygun olması önem taşıyor. Güzergahınızda mutlaka yokuş bulunması, yokuşun olabildiğince dik olması çok önemli. Yokuş çıkış ve inişlerde otomobil kendisi hakkında çok fikir verebilir.

Emniyetli hızlarda aracın viraj özelliği denenmelidir. İstenmeyen, beklenmeyen tepki ve sesler bu sürede gözetilmelidir.

Araçtaki elektronik ekipmanların çalışabilirliği de bu test sürecinde değerlendirilebilir. Tespit ettiğiniz her şeyi yanınızda getirdiğiniz arkadaşınız not almalı. Büyük sorunlar olmasa dahi,
bu alınan notlar satın alınırken anlaşmada belirtilmeli veya çözüme kavuşturulmalıdır.

Ekspertiz firmaların bu sorunlar iletildiğinde aynı zamanda bu vizyonda ekspertiz gerçekleştirilmesi çoğu hatanın yakalanmasını sağlayabilir ya da en azından aracınızı satın alırken soru işareti ile satın almamış olursunuz.

Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

Haber Ara