Dolar

32,5414

Euro

34,8913

Altın

2.425,86

Bist

9.722,09

Tespit edildiler! Karadeniz'de PKK'ya operasyon

Trabzon-Maçka'da Eren Bülbül'ü şehit eden teröristlerin lideri PKK'nın Karadeniz Eyalet Sorumlusu Mehmet Yakışır ile Levent Dayan'ın öldürüldüğü operasyonda kaçmayı başaran ve 'uyuyan hücre' durumuna geçen 4 PKK'lı gün yüzüne çıktı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-15 16:50:33

Tespit edildiler! Karadeniz'de PKK'ya operasyon

Trabzon'un Maçka ilçesinde Eren Bülbül'ü şehit eden teröristlerin lideri PKK'nın Karadeniz Eyalet Sorumlusu Mehmet Yakışır ile Levent Dayan'ın öldürüldüğü operasyonda kaçmayı başaran ve 'uyuyan hücre' durumuna geçen 4 PKK'lı gün yüzüne çıktı.

Telsizle görüştükleri tespit edilen teröristlerin yerleri belirlenince Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi kırsalında operasyon başlatıldı.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde ağır darbe alan PKK'ya yönelik operasyonlar aralıksız olarak sürüyor. Bölgeye Tunceli'den PKK'lı gönderileceği istihbaratı üzerine teröristlerin geçiş güzergâhlarında çalışma başlatan güvenlik güçleri, önceki gün uzun süredir 'uyuyan hücre' olan PKK'lıların telsizle iletişim kurduğunu belirledi. 69 gün sonra ortaya çıkan PKK'lıların telsiz sinyallerinin Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi kırsalından geldiği tespit edildi. Bunun üzerine bölgeye operasyon timleri kaydırıldı. Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç'ın yönettiği operasyonlarda insansız hava araçları kullanılıyor.

"Türk Tarık" kod adlı Barış Öner ile "Aras Faraşin" kod adlı Aras Aslan ile "Kawa" ve "Sorej" kod adlı İranlı iki terörist olmak üzere toplam 4 PKK'lı Karadeniz Eyalet Sorumlusu "Cudi-Zaza" kod adlı Mehmet Yakışır ile "Rodi" kod adlı Levent Dayan'ın öldürüldüğü operasyondan kaçmıştı. Birinin yaralı olduğu belirtilmişti.

Haber Ara