Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Tesla yönetim kurulu başkanı James Murdoch olacak iddiası

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi ve enerji depolama şirketi Tesla'nın kurucusu Elon Musk'ın hakkında çıkan davalar sonucunda yönetim kurulu başkanlığından isitfa edeceği ve yerine Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch'un oğlu James Murdoch'ın getirilmesi düşünülüyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-03 11:43:18

Tesla yönetim kurulu başkanı James Murdoch olacak iddiası

New York Times'ın haberine göre Tesla'nın bazı yöneticileri, Elon Musk'ın yerine başkanlık koltuğuna 21st Century Fox CEO'su ve Tesla'nın Yönetim Kurulu üyesi James Murdoch'ın getirilmesini önerdi.
Gazete, Murdoch'ın bu göreve kendisinin talip olmadığını ifade etti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Musk'a, ağustos ayında attığı Tesla hisselerini geri toplamak ve borsadan çekmek için mali kaynak bulduğuna ilişkin açıklamasının "doğru olmadığı ve yanlış yönlendirici olduğu" suçlamasıyla dava açmıştı.

Musk, 13 Ağustos'ta Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Tesla'yı hisse başına 420 dolar teklifle New York Borsası'ndan çekme planını 2 Ağustos'ta şirketin yönetim kuruluyla paylaştığını bildirmiş ve Suudi Arabistan varlık fonunun kendisiyle 2017'nin başından beri Tesla'yı borsadan çekme konusunda görüştüğünü kaydetmişti.

Haber Ara