Dolar

32,3282

Euro

35,0344

Altın

2.282,29

Bist

8.975,52

Tesla'dan kasırga önlemi: Batarya kapasitelerini artırdı

Irma Kasırgası nedeniyle Florida eyaletindeki milyonlarca kişi bölgeyi tahliye etmek zorunda kalırken Tesla, müşterilerinin bölgeden hızlıca uzaklaşması adına önemli bir adım attı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-11 16:52:04

Tesla'dan kasırga önlemi: Batarya kapasitelerini artırdı

Geçtiğimiz ay Harvey Kasırgası'nın, Houston şehri başta olmak üzere pek çok noktada yarattığı ciddi zararlar henüz onarılmamışken Florida eyaletinde etkisini gösteren Irma Kasırgası yetkilileri harekete geçirdi ve yarımadanın bir bölümü için zorunlu tahliye emri çıkarıldı. Bu kararın ardından dün bölgeyi terk etmeye başlayan bazı Tesla otomobil sahipleri, araçlarının menzil kapasitesinin yükseltildiğini gözlemledi. 

YAZILIMSAL GÜNCELLEME İLE KAPASİTE ARTIRILDI

Donanım Haber'de yer alan habere göre Tesla marka otomobillerin yaygın olarak kullanıldığı Florida'da, pek çok süperşarj istasyonu bulunuyor ve kasırgaya rağmen bu istasyonlar halen sorunsuz bir şekilde çalışmayı sürdürüyor ancak insanlar bölgeyi bir an önce terk etmek zorunda ve kasırganın can kaybı yaşanmadan sona ermesi için her dakika büyük önem taşıyor. Bu nedenle Tesla, Florida'daki 60kWh batarya kapasiteli Model S ve Model X otomobillerindeki batarya limitini, alışılagelmedik bir yazılım güncellemesi ile geçici olarak açtığını ve bu araçların bir süreliğine tam batarya kapasitesi(75kWh) ile çalışacağını açıkladı. Tesla tarafından gönderilen bir yazılımla gelen bu batarya güncellemesi sayesinde otomobiller yaklaşık 65 kilometre daha fazla yol alabilecek.

OTOMOBİL ÜRETİCİLERİ İÇİN YENİ BİR ADIM OLABİLİR Mİ?

Tesla bu hamlesiyle birlikte kullanıcılara büyük bir jest yaparken yazılımsal olarak batarya kapasitesini artırma ve azaltma ile ilgili bazı soruların akıllara gelmesine neden oldu. Tesla veya diğer otomobil üreticilerinin batarya kapasitesini artırma kararı alması için gerçekten çok ciddi bir felaket tehlikesi mi gerekiyor yoksa bazı küçük acil durum anlarında da otomobil üreticileri bataryanın kapasitesini arttırmalı mı? Şu an için bu soruya ne Tesla ne de farklı bir şirket cevap vermiş değil ancak bu durum, elektrikli otomobil üreticileri gelecekte yazılımsal sınırlamaları artırarak otomobilleri farklı yükseltme seçenekleri ile kullanıcılara sunabileceğini gösteriyor.

Haber Ara